Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Η γιορτή Vardavar στην Αρμενία

https://jam-news.net/title-vardavar-armenias-wet-holiday/


Το ιστορικό-πολιτιστικό μουσείο-πάρκο Garni που βρίσκεται 28 χιλιόμετρα ανατολικά της αρμενικής πρωτεύουσας  Ερεβάν προσφέρει δωρεάν είσοδο σε όλους τους Αρμένιους και αλλοδαπούς στις 28 Ιουλίου, γιορτάζονας την παραδοσιακή εορτή  Βαρδαβάρ στην Αρμενία.

Αν και τώρα είναι μια χριστιανική παράδοση που γιορτάζει τη μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού (η γιορτή της Μεταμορφώσεως), η ιστορία της Βαρδαβάρ χρονολογείται από τις παγανιστικές εποχές, όπου συνδέεται με τη θεά του νερού, της αγάπης και της γονιμότητας - Astghik.

Όλοι καλούνται να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση σύμφωνα με την ειδωλολατρική τελετή που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, ανέφερε η Υπηρεσία για την Προστασία του Ιστορικού Περιβάλλοντος και των Μνημείων του  Πολιτιστικού Μουσείου σε δήλωσή της την Παρασκευή.

Υπό τη διοίκηση  του Ara Tarverdyan, διευθυντή της οργάνωσης, εκείνη την ημέρα η είσοδος στο μουσείο-πάρκο θα είναι ελεύθερη από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ.

Το συγκρότημα τραγουδιού και χορού Garni, το Haykazun Ensemble, καθώς και οι τραγουδιστές Arsen Hambaryan και Grigor Hambaryan πρόκειται επίσης να παίξουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

https://www.panorama.am/en/news/2019/07/27/Garni-Museum-Reserve-Vardavar/2146076

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...