Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Επεισόδιο ξανά στο Davit Gareji

Ένας από τους ηγέτες του αντι-κατοχικού κινήματος,ο Νταβίτ Κατσαράβα, λέει ότι υπάρχει μια ήρεμη κατάσταση στο  Davit Gareji προς το παρόν, αλλά χθες υπήρξε σύγκρουση μεταξύ του τοπικού πληθυσμού και των συνοριοφυλάκων του Αζερμπαϊτζάν.
Ο Davit Katsarava δήλωσε στο InterPressNews ότι οι συνοριοφύλακες του Αζερμπαϊτζάν πήραν εικόνες από τα μοναστήρια της Gareji Udabno (έρημος) και τις παρέδωσαν στους Γεωργιανούς συνοριοφύλακες. Ο Davit Katsarava λέει επίσης ότι οι Αζέροι συνοριοφύλακες χρησιμοποιούν τα μοναστικά κελιά ως τουαλέτες.

"Τώρα περιπολούμε και θέλουμε να φτάσουμε στο ναό Chichkhituri για να μάθουμε την κατάσταση. Οι συνοριοφύλακες του Αζερμπαϊτζάν πήραν τις εικόνες από τα μοναστήρια της ερήμου 4-5 ημέρες πριν, αλλά δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έδωσε σχετική απάντηση στο γεγονός αυτό. Αισθάνομαι λίγο άβολα όταν το λέω αυτό, αλλά όπως φαίνεται, οι Αζέροι συνοριοφύλακες  χρησιμοποιούν τα μοναστικά κελιά ως τουαλέτες, είναι επιβεβαιωμένη πληροφορία. Η υπάρχουσα κατάσταση προκάλεσε διαμαρτυρία του τοπικού πληθυσμού. Ένα περιστατικό συνέβη χθες, οι ντόπιοι έφτασαν στο Μοναστήρι Udabno και υπήρξε σύγκρουση. Οι συνοριοφύλακες μας έκαναν τα πάντα για να αποκλιμακώσουν την κατάσταση ", δήλωσε ο Κατσάραβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...