Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Γνώση χωρίς αγάπη δεν μπορεί να σώσει τον άνθρωπο

Ο Γέρων Σωφρόνιος του Έσσεξ περί «κουλτούρας της πτώσεως»


«Μην έχετε υπερβολική εμπιστοσύνη
στην ανώτερη μόρφωση
που αποκτήσατε στον κόσμο.
Ο πολιτισμός
στον οποίον ζούμε
είναι κουλτούρα της πτώσεως.
Γνώση
χωρίς αγάπη
δεν μπορεί να σώσει τον άνθρωπο».

ΠΗΓΗ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ «ΒΗΜΑΤΑΡΙΣΣΑ» – 10 Ιουλίου 2019

5 σχόλια:

  1. Γεια σου Παπα-Κωστα μου! ο Νικος ειμαι! Εχεις διαβασει κανενα κειμενο του Αγιου Ιγνατιου Μπρατσιανινωφ? Διαβαζα ενα κειμενο που ελεγε ο Αγιος Ιγνατιος εαν το εγραψε αυτο οτι εκεινο που χρειαζεται ο ανθρωπος για τη σωτηρια του ειναι η πιστη! Συγνωμη αλλα αυτο δεν ακουγεται καπως προτεσταντικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πίστη σου σεσωκέ σε είπε ο Χριστός...

      Διαγραφή
    2. Σωστα παπα-Κωστα μου! Ομως πανω στο θεμα της πιστεως εχει πατησει ο Λουθηρος και οι Προτεσταντες

      Διαγραφή
    3. Γιατί το ερμήνευσαν χωρίς τους Πατέρες

      Διαγραφή
    4. Ναι! Ουτως η αλλως το 1500 μ.χ. ο Παπας και ο ιδιος ο Λουθηρος ηταν εκτος Αποστολικης διαδοχης. Εκτος αυτου παρατηρω οτι στις μερες μας το θεμα της πιστεως εχει τελειως εκλογικευτει ακομη και απο τους Ορθοδοξους Λαικους. Ο περισσοτερος κοσμος νομιζει οτι η πιστη ειναι εγκεφαλικη λειτουργια. Ευτυχως ειχα διαβασει πριν χρονια τον Πατερα Ρωμανιδη και συνηδειτοποιησα και εγω ο ιδιος οτι αλλο πραγμα εινη η πιστη την οποια εχουν οι Αγιοι και αλλο πραγμα η εγκεφαλικη αποδοχη που εχει ο πιο πολυς κοσμος. ο Αποστολος Παυλος λεει για τη πιστη το εξης ΕΣΤΙ ΔΕ ΠΙΣΤΙΣ ΕΛΠΙΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΥ ΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ. Μεσα στη φιλοκαλια εχει καποια κεφαλαια για τα διαφορα ειδη πιστης! Θα μπορουσες να ψαξεις να βρεις να αναρτησεις κανενα?

      Διαγραφή

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...