Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Ιωάννης ο Βαπτιστής,κάποιες σκέψεις

Αποτέλεσμα εικόνας για john the baptist

Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής μιλούσε συχνά με σκληρά λόγια στους Εβραίους που πήγαιναν να τον ακούσουν και να βαπτιστούν.Χρησιμοποιούσε σκληρά λόγια όχι γιατί ήταν αυταρχικός ή επειδή ήθελε να προβάλει την αρετή του σε σχέση με τον κόσμο που προσερχόταν σ' αυτόν.Τους μιλούσε έτσι γιατί ανησυχούσε πράγματι γι'αυτούς και τη σωτηρία τους.

Πολλές φορές επιζητούμε την συναναστροφή με κληρικούς ,πνευματικούς ή συντρόφους που δήθεν μας εγκωμιάζουν και μας ανυψώνουν.Αυτό όμως δεν είναι ενδιαφέρον ή αγάπη αλλά κολακεία,κάτι πολύ διαφορετικό.

Στο άλλο άκρο, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τους αντιμετωπίζουν με αυταρχικό ή σκληρό τρόπο,με "βούρδουλα".Νομίζουν ότι έχουν βρει έναν "Πρόδρομο" στη ζωή τους.Απλά έχουν βρει έναν δυνάστη.

Οι Εβραίοι είχαν αισθητήριο και ξεχώριζαν την αγάπη και την αγωνία του Ιωάννη του Βαπτιστή.Κάποιοι από αυτούς ,τέλος πάντων.Εμείς πολλές φορές δεν μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια διάκριση.

Αυτή η ανικανότητα είναι απλή ανωριμότητα.Προτιμούμε να αφηνόμαστε έρμαια στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων.Αυτή στηλιτεύει ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και από αυτή ήρθε να μας απεγκλωβίσει ο Χριστός

Η Εκκλησία , με την ευκαιρία της σημερινής εορτής μας απευθύνει διπλό κάλεσμα. Κάλεσμα για πνευματική ωρίμανση και ελευθερία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...