Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ένα νέο κεφάλαιο στις διακορεατικές βουδιστικές ανταλλαγές

koreatimes

Το Τάγμα Τζόγκι, το μεγαλύτερο βουδιστικό παρακλάδι της Νότιας Κορέας, σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα templestay(διαμονή σε ναό) στο Ναό Shingye στο όρος Geumgang ως μέρος της προσπάθειάς τους να ανοίξουν «ένα νέο κεφάλαιο στις διακορεατικές βουδιστικές ανταλλαγές» εν μέσω του μεταρρυθμιστικού τους κινήματος,   δήλωσε ο σεβ. Wonhaeng την Τετάρτη. 

"Θα συζητήσουμε λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα διαμονής στη Βόρεια Κορέα με τα ενδιαφερόμενα μέρη", ανέφερε ο επικεφαλής του τάγματος Jogye σε συνέντευξη Τύπου. Η διαμονή σε ναό - templestay είναι ένα πρόγραμμα πολιτιστικής εμπειρίας που στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα τον κορεατικό Βουδισμό. Αρκετοί  βουδιστικοί ναοί της Νότιας Κορέας  έχουν τα δικά τους προγράμματα, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να ρίξουν μια ματιά στη ζωή των βουδιστών ασκητών και να μάθουν τον βουδιστικό πολιτισμό και την ιστορία.

Ο ναός Singye είναι ένας από τους τέσσερις σημαντικούς βουδιστικούς ναούς στο όρος Geumgang. Ο ναός, που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Κορεατικού πολέμου του 1950-53, αποκαταστάθηκε το 2007 στο πλαίσιο ενός κοινού έργου Βορρά-Νότου που διευκολύνθηκε από την πρώτη διακρατική σύνοδο κορυφής το 2000.

 Η απόφαση ευθυγραμμίζεται με τις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ των Κορεατικών κρατών, καθώς το τάγμα Jogye αναμένει ότι το πρόγραμμα θα γίνει τελικά σύμβολο ειρήνης μεταξύ των δύο Κορεατικών κρατών , προσελκύοντας επισκέπτες εντός και εκτός της  χώρας.

 "Σήμερα, περίπου 140 βουδιστικοί ναοί στη Νότια Κορέα προσφέρουν προγράμματα διαμονής και πάνω από 200.000 ξένοι έχουν συμμετάσχει. Η επέκταση των προγραμμάτων στο μοναστήρι  Singye στο όρος Geumgang θα δημιουργήσει μια συνέργεια", δήλωσε ο επικεφαλής μοναχός. "Είμαστε σε ανοικτή γραμμή με τη Βουδιστική Ομοσπονδία Choson στο Βορρά και επίσης σε συνομιλίες με το Cheong Wa Dae".



Ο Σεβ. Wonhaeng πρόσθεσε ότι το Τάγμα του Jogye θα προετοιμαστεί για επιχειρησιακά μέτρα όπως η αποστολή μοναχών στο Βορρά και η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας πριν ξεκινήσουν συζητήσεις   εργασίας με το Βορρά. 


Το παρακλάδι δήλωσε ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν κοινή τελετή Νέου Έτους με την Βουδιστική Ομοσπονδία Choson στο Όρος Geumgang τον επόμενο μήνα. "Θα συζητήσουμε   διακορεατικά σχέδια ανταλλαγής, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος διαμονής κατά τη διάρκεια της τελετής. Για τα φετινά  γενέθλια του  Βούδα, θα αναζητήσουμε επίσης τρόπους να διοργανώσουμε εορταστικές  τελετές  φαναριών σε δρόμους γύρω από τους ναούς που βρίσκονται στην Πιονγκγιάνγκ"είπε ο Wonhaeng  . 


Σύμφωνα με τον αρχαιότερο μοναχό, το ετήσιο σχέδιο του τάγματος περιλαμβάνει επίσης τη διεξαγωγή κοινού δια-κορεατικού φεστιβάλ με την πρόσκληση Βουδιστών αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας στο νότο την ημέρα της γέννησης του Βούδα.


"Είναι δύσκολο να συζητήσουμε την επέκταση του προγράμματος διαμονής σε άλλους ναούς στη Βόρεια Κορέα, λόγω οικονομικών ζητημάτων. Ένα πιο επείγον πρόβλημα είναι η δενδροφύτευση των ναών της Βόρειας Κορέας και σκοπεύουμε να αποκτήσουμε και να στείλουμε 600.000 δέντρα στο Βορρά». 


Τον Νοέμβριο, ο νέος επικεφαλής εκλέχτηκε με τις υποσχέσεις του να "μεταρρυθμίσει το Τάγμα Τζόγκι". Ο πρώην αρχηγός της αιρέσεως σεβ. Seoljeong, παραιτήθηκε εν μέσω σκανδάλων διαφθοράς, πυροδοτώντας μια σημαντική διαίρεση στους οπαδούς του τάγματος.


 Αρχικά, τέσσερις υποψήφιοι θα  συμμετείχαν στις εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των Σεβ. Hyechong, Jungwoo, Ilmyeon και Wonhaeng, ωστόσο, όλοι εκτός από τον Wonhaeng βγήκαν ξαφνικά εκτός υποψηφιότητας  ταυτόχρονα, επικαλούμενοι  εκλογική απάτη. 

«Αισθάνομαι μια σοβαρή ευθύνη και όχι τη χαρά της εκλογής»,είπε ο Σεβ. Wonhaeng στον ενθρονιστήριο λόγο του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...