Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Δύο ακόμη ενορίες της πρώην Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας προσχώρησαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας

Two more parishes in Vinnytsia region join Orthodox Church of Ukraine

ukrinform

Στις 20 Ιανουαρίου, δύο ακόμη ενορίες της πρώην Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας στην περιφέρεια Vinnytsia προσχώρησαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας - στην Penkivka, επαρχία Litynskyi  και στη Zhuravlivka, επαρχία Tulchynskyi .

Ο Γραμματέας της Επισκοπικής Διοίκησης της Vinnytsia της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας  πρωτοδιάκονος Βλαντίσλαβ Ντεμτσένκο το δήλωσε σε έναν ανταποκριτή του Ukrinform.


"Χθες δύο κοινότητες του Πατριαρχείου Μόσχας αποφάσισαν να μεταβούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η πρώτη είναι η Πενκίβκα, στην επαρχία  Λιτίνσκι, όπου διεξήχθη η ψηφοφορία. Από τους 155 μόνο ο ένας ήταν εναντίον της απόφασης. Επίσης Zhuravlivka, επίσης Tulchynskyi , ψήφισε ομόφωνα για την αποχώρησή του από το Πατριαρχείο της Μόσχας και τη μετάβαση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ", δήλωσε ο Ντεμτσένκο.

Από τις 5 Ιανουαρίου, περισσότερες από τριάντα ενορίες στην περιφέρεια Vinnytsia προσχώρησαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...