Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Κούρδος καλλιτέχνης απεικονίζει ιστορικά πρόσωπα με μοντέρνο τρόπο

rudaw

Ο Shad Kamaran, ένας νέος καλλιτέχνης στην πόλη Sulaimani, χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία για να σχεδιάσει πορτρέτα ιστορικών κουρδικών μορφών όπως πολιτικών ηγετών, ποιητών και συγγραφέων σε στυλ της εποχής μας. 

Ο Kamaran, απόφοιτος του Κολλεγίου Τεχνών, χρησιμοποιεί τις δεξιότητές του στον τομέα του γραφικού σχεδιασμού και τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για να σχεδιάσει και να δημοσιεύσει το έργο του. 


Ο στόχος του είναι να γνωρίσει τις ιστορικές κουρδικές μορφές στη νεότερη γενιά με μέσα που καταλαβαίνουν καλύτερα. 

"Αν και πολλοί άνθρωποι κατάλαβαν το μήνυμά μου, άλλοι το επέκριναν στο Facebook", δήλωσε ο Καράμαν υπερασπιζόμενος το  έργο του. "Νόμιζαν ότι κοροϊδεύω τέτοιες προσωπικότητες . Αλλά αν το κοιτάξετε προσεκτικά, οι τεχνικές με τις οποίες εμφανίζεται το ιστορικό πρόσωπο χρησιμοποιώντας τες  είναι ο ίδιος τύπος τεχνικής που όλοι μας χρησιμοποιούμε. "

Σε έναν πίνακα, ο Σεΐχ Μαχμούντ, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς του Κουρδιστάν στις αρχές του 20ού αιώνα, εμφανίζεται τυλιγμένος με ένα παλτό και καπέλο με ακουστικά. Σε ένα άλλο ο Κούρδος ποιητής, ο Πίρα Μερντ σκύβει και πληκτρολογεί σε ένα φορητό υπολογιστή. 

"Πιστεύω ότι αν  ο Pira Merd ήταν ζωντανός, θα είχε λογαριασμό στο Instagram και στο Facebook", δήλωσε ο Kamaran. "Θα είχε δημοσιεύσει την ποίησή του στα κοινωνικά μέσα. Το ίδιο ισχύει και για άλλες προσωπικότητες . "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...