Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Συνάντηση Οικ. Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Γεωργίας για το ουκρανικό


interpressnews

Συζητήσαμε όλα τα θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας - δεν   ήρθαμε εδώ επειδή έχουμε προβλήματα στις σχέσεις μας με την Εκκλησία της Γεωργίας , δήλωσε ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχείο Γεωργίας.

«Ο κύριος σκοπός όλων μας είναι να διατηρήσουμε την ενότητα μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών» Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν, δεν έχουμε έρθει εδώ διότι έχουμε κάποιο πρόβλημα στις σχέσεις μας με την Γεωργιανή Εκκλησία, έχουμε παρόμοιες απόψεις και ήταν μια κανονική , αδελφική, αγαπητική συνάντηση μεταξύ των αδελφών εκκλησιών ", δήλωσε ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ.

Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έφθασε χθες στη Γεωργία. Η αντιπροσωπεία έχει επικεφαλής τον  μητροπολίτη  Γαλλίας Εμμανουήλ.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε τις ορθόδοξες εκκλησίες να υποστηρίξουν την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας. Η επίσκεψη έρχεται  αφού ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κάλεσε τις ορθόδοξες εκκλησίες να υποστηρίξουν την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας.


interpressnews

Συζητήσαμε πολλές λεπτομέρειες. Το πιο σημαντικό είναι ότι είδαμε σαφώς την εποικοδομητική προσέγγισή τους προς την εκκλησία μας - δήλωσε ο Μητροπολίτης Shio σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Μητροπολίτης Shio ευχαρίστησε τα μέλη της αντιπροσωπείας για την προσέγγισή τους.

"Ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση, συζητήσαμε πολλές λεπτομέρειες, το πιο σημαντικό, είδαμε σαφώς την εποικοδομητική προσέγγισή τους προς την εκκλησία μας και είπαν ότι δεν ήρθαν για  να μας πείσουν να πάρουμε μια συγκεκριμένη απόφαση.Είναι επίσης σημαντικό πως κατανοούν γιατί δεν θέλουμε να πάρουμε μια βιαστική απόφαση. Ο Μητροπολίτης το είπε πολλές φορές και αυτό είναι σημαντικό για μας ", δήλωσε ο Μητροπολίτης Shio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επ- Ανάσταση

  Η επανάσταση χωρίς την Ανάσταση δε μπορεί να υπάρξει αλλά και η Ανάσταση τροφοδοτεί επαναστάσεις. Όταν ο θάνατος νικιέται δε θα μπορούσαν ...