Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της αλαζονείας



Πολλοί άνθρωποι περιφέρονται δεξιά και αριστερά με ένα φοβερά πομπώδες ύφος και πλασάρουν τον εαυτό τους ως κάτι μοναδικό.Ως κάποιον που έχει φοβερά επιτεύγματα να παρουσιάσει.

Όταν ,βέβαια κάθονται και διηγούνται-με μεγάλη ομολογουμένως χαρά και ευχαρίστηση-τι θεωρούν πως έχουν πετύχει,αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πως ένα μέρος των "κατορθωμάτων" βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στο μυαλό τους, ένα άλλο μέρος είναι συνειδητά ψέμματα και τέλος υπάρχουν και υπαρκτά επιτεύγματα.


Μόνο που υπάρχουν και εκατοντάδες,μην πω χιλιάδες, άλλοι άνθρωποι που έχουν ανάλογα πράγματα να επιδείξουν αλλά συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς τυμπανοκρουσίες και φασαρίες και χωρίς να ζαλίζουν τον κόσμο όλο ή να θεωρούν πως κάνουν χάρη στους υπόλοιπους που μοιράζονται τον ίδιο αέρα μαζί τους.

Εντάξει βρε παιδιά, ξεκαβαλήστε λίγο το καλάμι, αφήστε αυτή τη φοβερή αλαζονεία κατά μέρος και ζήστε λίγο όμορφα χωρίς να επιζητείτε τιμές και δόξες.Δεν είστε αυτό που νομίζετε ούτε αυτή η εικόνα που προσπαθείτε να φτιάξετε για τα μούτρα σας.

Προσέχετε, η ζωή έχει το κακό συνήθειο να ξεγυμνώνει και να εκδικείται ενίοτε τους υπερφίαλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...