Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Timkat(Επιφάνεια) στην Αιθιοπία

Timkat _ janmeda

borkena.com

 19 Ιανουαρίου 2019

Οι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας Tewahdo της Αιθιοπίας, γνωστής επίσης στον υπόλοιπο κόσμο ως Αιθιοπική Εκκλησία, γιόρτασε το Timkat (Epiphany) σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Αντίς Αμπέμπα, οι δύο πατριάρχες της Αιθιοπίας, ο π.Μερκούριος και ο π.Ματθίας, τέλεσαν το θρησκευτικό τελετουργικό στη Janmeda, όπου πραγματοποιείται η γιορτή.


Ο Abune Mathias εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα ειρήνης. «Εμείς οι Αιθίοπες πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους φυσικούς μας πόρους και να ζούμε από αυτούς και όχι  να  συγκρουόμαστε γι' αυτούς».

Ο Πατριάρχης της Ινδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Baselios Mar Thoma Paulo II, μεταβίβασε τις χαιρετισμούς του για τους πιστούς της Αιθιοπικής Εκκλησίας.

Η αστυνομική επιτροπή της Αντίς Αμπέμπα αποκάλυψε ότι οι εορτασμοί Ketera και Timkat πήγαν καλά χωρίς κανένα περιστατικό  .

Η εορτή του Timkat προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των Αιθιόπων, που δεν είναι ακόλουθοι των Αιθιοπικών Εκκλησιών. Είναι επίσης ένα σημαντικό τουριστικό δρώμενο για την Αιθιοπία που αποφέρει εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επίσημοι και διπλωμάτες παρακολούθησαν τη γιορτή στη Janmeda.

Οι οπαδοί της Καθολικής Εκκλησίας της Αιθιοπίας γιόρτασαν επίσης  το Timkat σύμφωνα με τις καθολικές θρησκευτικές παραδόσεις στην πρωτεύουσα Addis Abeba.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...