Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Μαθηματικά ...

Αποτέλεσμα εικόνας για jesus and zacchaeus painting

Ο Χριστός ,στη σημερινή περικοπή, δέχεται να επισκεφθεί και να φάει στο σπίτι του αρχιτελώνη Ζακχαίου.Και φυσικά ο κόσμος που έχει πάει -υποτίθεται-για να ακούσει τη διδασκαλία του Ιησού δεν χάνει ευκαιρία να τον κακολογήσει που πήγε στο σπίτι ενός αμαρτωλού.

Ας μιλήσουμε για μαθηματικά.Την προηγούμενη Κυριακή, δέκα λεπροί θεραπεύθηκαν,ένας γύρισε να ευχαριστήσει τον Χριστό.Σήμερα σώζεται και μετανοεί ο Ζακχαίος και η οικογένειά του ενώ οι πολλοί κατακρίνουν , κουτσομπολεύουν, στάζουν χολή.Όλοι αυτοί είδαν και άκουσαν αλλά δεν κατάλαβαν τίποτα.Έτσι είναι η πορεία της Εκκλησίας όταν είναι αυθεντική.Λίγοι καταλαβαίνουν τι γίνεται,οι πολλοί  λοιδορούν.Το δυστύχημα είναι ότι στους πολλούς ανήκει και μεγάλο μέρος όσων δηλώνουν μέλη της Εκκλησίας.


Ας μιλήσουμε και για αξιώσεις ιδιοκτησίας.Ο κόσμος που μαζεύτηκε για να ακούσει τον Χριστό,θέλει να επιβάλλει στον Κύριο και την άποψή του για το τι είναι σωστό και τι λάθος.Κατά κάποιο τρόπο θεωρούν πως ο Χριστός και η διδασκαλία Του είναι ιδιοκτησία τους και μπορούν αυτοί να διδάξουν το Δάσκαλο.Το βλέπουμε και σήμερα.Όλοι θέλουμε να επιβάλλουμε το πως θα λειτουργεί η Εκκλησία,πολλές φορές ακόμα και το τι θα διδάσκει.Και αγνοούμε αιώνες παράδοσης και διδαχών.

Η Αλήθεια δεν είναι κληρονομική ιδιοκτησία μας.Δεν την κάνουμε ό,τι θέλουμε αλλά αγωνιζόμαστε να αξιωθούμε να μας αποκαλυφθεί.Η Αλήθεια δε βρίσκεται πάντα σε αυτό που πιστεύουν οι πολλοί.Σχεδόν ποτέ δε βρίσκεται εκεί.Και η Εκκλησία δεν μπορεί να λειτουργεί σαν εμπορικό κατάστημα ή σαν εστιατόριο.Να έρχονται πολλοί δε σημαίνει απαραίτητα πως κάτι γίνεται σωστά και ούτε μπορεί αυτό να είναι κριτήριο επιτυχίας.Το να μένει πιστή στη διδασκαλία του Χριστού είναι το μόνο κριτήριο που πρέπει να λαβαίνουμε υπόψη μας.

2 σχόλια:

  1. "Να έρχονται πολλοί δε σημαίνει απαραίτητα πως κάτι γίνεται σωστά και ούτε μπορεί αυτό να είναι κριτήριο επιτυχίας" . Ιιίιι ... Άμα σε άκουγαν οι δεσποτάδες θα έφριτταν😊. Συμφωνώ ότι είναι θέμα ποιότητας και όχι ποσότητας η προσέλευση στην εκκλησία.

    Απλά κάποιες φορές ο εγωισμός δεν μας αφήνει να δούμε παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, άλλωστε οι αριθμοί δίνουν εξουσία ...
      Από την άλλη, ελλοχεύει ο κίνδυνος του "κλειστού κλαμπ"...

      Διαγραφή

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...