Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

«Πράσινο φως» για την ανέγερση χριστιανικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη

Χαρακτηριστική εικόνα από εκκλησία Ασσύριων / Φωτογραφία: Facebook
Το «πράσινο φως» για την ανέγερση χριστιανικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Πρόκειται για την πρώτη φορά που αναγείρεται νέα χριστιανική εκκλησία μετά το 1923.
Ο ναός θα υπάγεται στην Ασσυριακή Εκκλησία και η ανέγερσή του θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε δυο, περίπου, χρόνια. 

Σύμφωνα με το Star, η τοποθεσία ανέγερσης εντοπίζεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ». 
Ο ναός θα είναι χωρητικότητας 700 πιστών, μελών της Ασσυριακής Εκκλησίας, που έχουν ζήσει αλλεπάλληλους διωγμούς κατά το παρελθόν. 
Να σημειωθεί ότι η κατασκευή της εκκλησίας θα χρηματοδοτηθεί από ένα ίδρυμα το οποίο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συριακής καταγωγής πολιτών (ορθόδοξων και καθολικών) που ζουν οι περισσότεροι στη νοτιοανατολική Τουρκία και ο αριθμός τους υπολογίζεται σε σχεδόν 20.000 ανθρώπους.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή της Άγκυρας είναι αμιγώς πολιτική και στο πλαίσιο των προσπαθειών της Τουρκίας για ένταξή της στην ΕΕ.


Πηγή: «Πράσινο φως» από τον Ερντογάν για ανέγερση χριστιανικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...