Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Η μάχη του Kruty


ukrinform

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πορόσενκο και η σύζυγός του, Μαρίνα Πορόσενκο, κατέθεσαν λουλούδια στο Σταυρό του Μνημείου των Ηρωών του  Κρούτυ στο Κίεβο.
Ο πρόεδρος της Verkhovna Rada Andriy Parubiy, αξιωματούχοι, βουλευτές, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στρατιώτες έλαβαν μέρος στην τελετή για τον εορτασμό των ήρωων που έχασαν τη ζωή τους κοντά στον Kruty, δήλωσε ένας ανταποκριτής του Ukrinform.

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους αποθανόντες  και ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ουκρανίας .



Η μάχη του Kruty είναι μια από τις πιο ηρωικές και τραγικές σελίδες στην ιστορία της Ουκρανίας που έλαβε χώρα στις 29 Ιανουαρίου 1918 μεταξύ των πόλεων Nizhyn και Bakhmach στην περιοχή Chernihiv, 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου κατά τη διάρκεια της επίθεσης Μπολσεβίκικων δυνάμεων υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Mikhail Muravyov.

Η πεντάωρη μάχη μεταξύ 4.000 στρατιωτών του ρωσικού Κόκκινου Στρατού και μιας μικρής ουκρανικής μονάδας 400 στρατιωτών της φρουράς Μπάκχμακ, η οποία αποτελούνταν από ένα Τάγμα Φοιτητών των τυφεκιοφόρων Sich , μια μονάδα της Σχολής Δοκίμων Khmelnytsky  , καθώς και ένας λόχος Ελεύθερων Κοζάκων . Η μάχη διήρκεσε μέχρι το βράδυ, αποκρούστηκαν αρκετές επιθέσεις και οι απώλειες μάχης περιλάμβαναν έως και 300 από αυτούς που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν . Ο διοικητής Averkiy Honcharenko έδωσε εντολή να υποχωρήσουν στο κλιμάκιο, το οποίο περιμένει σε απόσταση δύο χιλιομέτρων. Κάποιοι φοιτητές περικυκλώθηκαν και προέβαλλαν αντίσταση, αλλά οι δυνάμεις ήταν άνισες. Μια ομάδα φοιτητών χάθηκε  και πήγε στο σιδηροδρομικό σταθμό Kruty, που είχε ήδη καταλάβει ο Κόκκινος Στρατός. Είκοσι επτά αιχμαλωτισμένοι φοιτητές εκτελέστηκαν. Ο νεότερος από αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν 16 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...