Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Ο μόνος μοναχικός και άτεκνος βάτραχος στον κόσμο βρήκε τελικά μια σύντροφο για τη ζωή του .

Bolivia's lonely frog finally finds a wife
africanews

Ο μόνος μοναχικός και άτεκνος βάτραχος στον κόσμο βρήκε τελικά έναν σύντροφο για τη ζωή του .

Ο βάτραχος της Βολιβίας που ονομάζεται Romeo έχει ζήσει για σχεδόν μια δεκαετία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Cochabamba και έχει προσδόκιμο ζωής περίπου 15 ετών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο κέρδισε παγκόσμια φήμη μετά την ίδρυση ενός site ραντεβού , ώστε να βρει έναν σύντροφο για τη ζωή του . Η Παγκόσμια Διαφύλαξη  Άγριας Ζωής προσφέρθηκε να βοηθήσει  για να συγκεντρωθούν κεφάλαια σε μια προσπάθεια να εξερευνήσουν τα ποτάμια της Βολιβίας για να βρουν τον ιδανικό του ταίρι.



Η αποστολή που ξεκίνησε το Νοέμβριο του περασμένου έτους πέτυχε και πέντε άλλα δείγματα βρέθηκαν, συμπεριλαμβανομένων τριών αρσενικών και δύο θηλυκών.




"Έβαλα το χέρι μου στο νερό και άρχισα να κοιτάζω, ξαφνικά έπιασα ένα βάτραχο. Όταν σήκωσα το χέρι μου, δεν ήταν ένας νεκρός. Είδα την πορτοκαλί κοιλιά του, η οποία είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Telmatobius yuracare, του είδους του Romeo, και άρχισα να φωνάζω ", δήλωσε η Teresa Camacho Badani, Επικεφαλής του τμήματος Ερπετολογίας στο Μουσείο.

Η νύφη και οι πρόσφατα ανακαλυφθέντες συγγενείς της έχουν τοποθετηθεί σε καραντίνα σε μέρος του μουσείου, ώστε να μπορέσουν να εγκλιματιστούν στην αιχμαλωσία υπό συνθήκες που αναπαράγουν το φυσικό τους περιβάλλον.

"Βρήκαμε συνολικά πέντε βατράχους, τρία αρσενικά και δύο θηλυκά. Επιλέξαμε τη Juliette (για τον Romeo) επειδή είναι η μεγαλύτερη. Το άλλο θηλυκό είναι μικρότερο, είναι ακόμα νεαρό. Αν όλα πάνε καλά, ελπίζουμε να οργανώσουμε μια συνάντηση για τις 14 Φεβρουαρίου την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η ιδέα είναι να βρεθούν εκτροφείς γι 'αυτούς τους βατράχους, ώστε να μπορέσουν να αναπαραχθούν και τα παιδιά τους να επιστρέψουν στην άγρια ​​φύση », πρόσθεσε η Τερέζα.

Η Παγκόσμια Διατήρηση  Άγριας Ζωής ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με το μουσείο και άλλους συνεργάτες για τη συλλογή και τη κατάψυξη του σπέρματος του Romeo ώστε να μπορέσουν να δοκιμάσουν μια γονιμοποίηση σε σωλήνα .

Οι κλιματικές αλλαγές, η καταστροφή του οικοτόπου τους, η ρύπανση και οι ασθένειες έχουν μειώσει δραστικά τον αριθμό τους.

AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...