Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Για την οσία Πελαγία


Η οσία Πελαγία ήταν μια ξακουστή πόρνη.Ήταν η γυναίκα που ζούσε ίσως την πιο έξαλλη ζωή εκείνη την εποχή.Κι όμως αυτή η γυναίκα από ένα κήρυγμα που άκουσε πήρε την απόφαση και άλλαξε ζωή.Έγινε τόσο αυστηρή ασκήτρια που μάλιστα ντύθηκε άντρας και έζησε σε αντρικό μοναστήρι τα οποία ήταν πιο αυστηρά από τα γυναικεία εκείνη την εποχή.

Η αγία Πελαγία έκανε μια μεγάλη στροφή.Από την απόλυτη ασυδοσία στον αυστηρότερο ασκητισμό.Αν λοιπόν αυτή η τόσο αμαρτωλή γυναίκα κατάφερε κάτι τέτοιο πόση ελπίδα και θάρρος παίρνουμε όλοι οι χριστιανοί ώστε να αλλάξουμε έστω λίγο τη ζωή μας.Να κάνουμε ένα μικρό πρώτο βήμα.Αφού  ο Θεός αποδέχτηκε αυτή την τόσο αμαρτωλή γυναίκα,είναι ευνόητο ότι είναι έτοιμος να υποδεχτεί οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο.



Το μόνο που χρειάζεται από μας είναι η διάθεση να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να πολεμήσουμε τα πάθη μας ζητώντας τη βοήθεια του Θεού.Και ο Θεός θα είναι εκεί για να μας συμπαρασταθεί στον αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...