Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

H αγαθή μερίδα

 Proper 11, Pentecost 6C – July 21, 2019 – Bishop Michael Rinehart


Ο Χριστός στη σημερινή περικοπή φιλοξενείται σε κάποιο σπίτι.Εκεί βρίσκονται δυο αδελφές,η Μάρθα και η Μαρία.Και ενώ η πρώτη ασχολείται με ένα σωρό δουλειές,η δεύτερη κάθεται και ακούει την δασκαλία του Ιησού.

Κάποια στιγμή,η Μάρθα διαμαρτύρεται πως ενώ αυτή κάνει ένα σωρό δουλειές,η αδελφή της την έχει αφήσει χωρίς βοήθεια.Ο Χριστός τότε της λέει πως η Μαρία ασχολείται με αυτό που πραγματικά έχει αξία ενώ η Μάρθα χάνεται μέσα στις πολλές μέριμνές της.

Πολλές φορές συναντάμε και στις δουλειές μας αλλά και μέσα στην Εκκλησία πολλούς ανθρώπους σαν τη Μάρθα.Καταπιάνονται με πολλές δουλειές,πολλές φορές χωρίς να τους το ζητήσει κάποιος,διατυμπανίζουν το πόσο φιλότιμοι είναι και πόσο θυσιάζονται και απαιτούν αναγνώριση γι'αυτό.Φωνασκούν για το πόσο εργατικοί είναι ενώ έχουν χάσει την ουσία.Είναι αυτό που λέει ο Απόστολος "κύμβαλα αλαλάζοντα".

Και υπάρχουν και οι άλλοι.Αυτοί που ήσυχα και αθόρυβα κάνουν τη δουλειά τους,ασχολούνται με αυτά που πρέπει και όχι με περιττά και παραπανίσια,κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη ή και πλουσιότερη πνευματικά,όταν μιλάμε για την Εκκλησία,και είναι μια συνεχής πηγή ηρεμίας.

Αυτούς μας διδάσκει ο Χριστός ότι πρέπει να ακολουθούμε.Αυτούς που είναι πράοι,ήσυχοι,δεν επεμβαίνουν και δεν παρεμβαίνουν αδιακρίτως και όπου προλάβουν,που κάνουν ταπεινά τον αγώνα τους και δεν αυτοδιαφημίζονται.Τέτοιοι μας ζητά να γίνουμε.Αυτή είναι η αγαθή μερίδα που οδηγεί σε μια ζωή πραγματικής χριστιανικής χαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...