Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Λήρος...



- Η παράδοση εύκολα γίνεται διατήρηση.Η διατήρηση,συντήρηση και η συντήρηση,κατάψυξη.Και τα κατεψυγμένα προτιμούνται είτε για ευκολία είτε επειδή δεν βρίσκεται κάτι καλύτερο ποιοτικά είτε επειδή δεν υπάρχουν τα εφόδια για να προτιμηθεί κάτι φρέσκο.Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.

- Τα ζεύγη των Αγίων Αναργύρων όπως και όλοι οι άγιοι-ιατροί της Εκκλησίας,θεράπευαν τους ασθενείς τους με φαρμακευτική αγωγή και προσευχή.Οι σημερινοί ζηλωτάδες όμως απεφάνθησαν πως όχι,μόνο η προσευχή είναι αρκετή.Η λογική λατρεία μας γίνεται παράλογη

- Άνοιγμα συνόρων για τους τουρίστες(ελάχιστοι ήρθαν τελικά)με δειγματοληπτικούς μόνο ελέγχους,μείωση των ήδη ελλιπών δρομολογίων ΜΜΜ λόγω...θέρους(μη χάσουν και τις άδειες),πανηγυρογλεντομπαράκια κλπ παρεμφερήέφεραν την αύξηση των κρουσμάτων.Σε όλα αυτά να προσθέσουε και την αύξηση των τεστ.Περισσότερα τεστ =περισσότερα κρούσματα.Δε χρειάζεται πανικός,σε καλή κατάσταση είμαστε.Λίγη προσοχή θέλει για να μη τα βρούμε μπροστά μας το χειμώνα,που έχει και σχολεία

- Νομίζω ότι χάνεται και επικοινωνιακά το παιχνίδι με τον κορωνοϊό. Πολύς κόσμος που μου πιάνει κουβέντα δεν έχει πειστεί ούτε για την επιδημία ούτε και για τη χρησιμότητα των μέτρων.Αυτό είναι πιο επικίνδυνο και από τις αποστάσεις.

- Εγώ πάντως,εντός του ναού έχω αρπάξει αρκετές ιώσεις.Αλλά εγώ δεν είμαι και πολύ πιστός σε σχέση με άλλους...

- Όλη η ουσία της ζωής στο χαμόγελο μιας νεαρής κοπέλας απεικονίζεται.Τα αγόρια(και οι άντρες) είμαστε μαμούχαλοι.

- Τι λυσσάξανε όλοι με την πανσέληνο; Λυκάνθρωποι είναι και περίμεναν τη μεταμόρφωσή τους; Δεν είναι δα και ο ήλιος ο πράσινος,ο ήλιος π'ανατέλλει...

- Φλασμπακ.Να τα πίνεις με φιλαράκια και να αναρωτιέσαι αν έχεις πιθανότητες να τη "ρίξεις"...Ωραίες εποχές...Σημίτης,ανάπτυξη,Ίμια,Οτσαλάν,Χρηματιστήριο...να πάρει,πάνε και οι αναμνήσεις μου!

14 σχόλια:

  1. Εαν Παπα-Κωστα μου εισαι τοσο ευαλωτος στις ιωσεις πρεπει να σε φερω ενωπιον του πατερα μου που νομιζει οτι οι αθλητες δεν ασθενουν σχεδον ποτε! Βεβαια οι 2 νεαρες αθλητριες του Κρικετ που ηταν θετικες στον covid 19 ηταν αυμπτωματικες απο οτι ειπαν στις ειδησεις! Οποτε ισως εχει και σημασια ο τροπος που γυμναζεσαι! οι καλοι μας Αγιοι Αναργυροι χρησιμοποιουσαν φαρμακα που στη σημερινη εποχη τουλαχιστον πριν λιγα χρονια πολλοι γιατροι τα αποκαλουσαν "μαντζουνια" και "γιατροσοφια"! Στις εποχες των Αγιων Αναρυρων δεν υπηρχαν ακομη οι φαρμακευτικες εταιρειες οποτε τα πραγματα ηταν τελειως διαφορετικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρρωσταίνουν αλλά αναρρώνουν ευκολότερα,νομίζω.Και του πόλο βρέθηκαν θετικοί και του ΠΑΟΚ ποδοσφαιριστής.Εγώ την πάτησα μια φορά μοιράζοντας αντίδωρο,φτερνίστηκε γιαγιά στα μούτρα μου λέγοντάς μου "δεν κοινώνησα σήμερα γιατί έχω γαστρεντερίτιδα",άλλη μια φορά από άλλον παπά(πάλι γαστρεντερίτιδα) και μια φορά από ένα πιτσιρίκι που το βοήθησα να σκουπίσει τη μύτη του!
      Συμφωνώ στα φαρμακευτικά !

      Διαγραφή
    2. χα!χα! Εισαι ωραιος! Ακου αμα σε πιανει γαστρεντεριτιδα να πινεις λεμονι! Για τις γαστρεντεριτιδες ειναι φοβερο! ο πατερας μου το εμπιστευεται πολυ! Εαν εχεις ευαισθητο στομαχι θα το αραιωνεις με λιγο νερο αλλα το νερο θα ειναι σε θερμοκρασια δωματιου γιατι εαν ειναι ζεστο τοτε καταστρεφει τη βιταμινη c. koka-kola που λεγαμε παλια στους αθενεις να πινουν μην πινεις! μουφα ειναι! Ρυζι και λεμονι θελει στη γαστρεντεριτιδα! Ρυζι να προτιμας το μπασματι που ειναι καλυτερο απο τα αλλα!

      Διαγραφή
    3. Όταν με πιάνει προτιμώ...τη λεκάνη

      Διαγραφή
    4. ε, καλα! φυσικο ειναι αυτο! Μεσω της διαρροιας εξαλλου αποβαλλεται και ο ιος που προκαλει τη γαστρεντεριτιδα! Παντως ο χυμος λεμονιου τη σταματαει τη διαρροια!

      Διαγραφή
    5. Η αλήθεια είναι ότι έχουν μπερδευτεί όλα τόσι πολύ, κουβάρι γίνανε και δεν ξέρω τι σπαθί θα κόψει αυτό τον κόμπο.
      ..θέε μου βόηθα, ε λέει κι ο θεούλης κούνα λίγο και συ το δαχτυλάκι σου μια σταλίτσα τέκνον μου..

      Για τις ιώσεις και κάθε περαστικό μικρόβιο ιό ή ότι άλλο, φασκόμηλο, τσουκνίδα, μελισσόχορτο, καγιέν, κούρκουμα, λεμόνι, κανέλα. Θα μπορούσα να αναπτύξω μεγαλύτερη λίστα αλλά τα δυο πρώτα αρκούν, αυτά είναι τα τοπ.Για τα στομάχια η μέντα-δυόσμος βοηθά πολύ. Εξαρτάται και η κατάσταση υγείας του καθενός, δεν είναι όλα για όλους προσοχή.
      Τωρα για τον κορονοιό τι να πει κανείς. Τσίρκο έγινε το πράμα, δες τον λεγόμενο..ΠΟΥ για αρχή, τι άλλο θες.
      Ο πρωθυπουργός με μάσκα πήγαινε στο αρχαίο θέατρο και μόλις κάθισε την έβγαλε..καθιστός είναι ασφαλής...madness ;p
      Την άλλη την τραβάγανε απο τα βαθιά που κολύμπαγε για πρόστιμο, ήμαρτον δηλαδή.

      "Όλη η ουσία της ζωής στο χαμόγελο μιας νεαρής κοπέλας απεικονίζεται"
      Τι άλλο ωραιότερο και βαθύτερο! Σκέψου κάποιοι κάνουν υποτίθεται πρακτικές και διαλογισμούς δεκαετιών ψάχνοντας αυτό που είναι τελικά μπροστά στη μύτη τους.
      Π

      Διαγραφή
    6. Όταν κάθεσαι σε χάνουν τα σωματίδια

      Το θέμα δεν είναι να δεις αυτό που ψάχνεις αλλά να το εκτιμήσεις κιόλας

      Αυτές τις ιατρικές συμβουλές δε θα έπρεπε να τις χρεώνουμε;

      Διαγραφή
    7. Φιλε μου Π βλεπω τα γνωριζεις καλα! Το πιπερι καγιεν βοηθαει πολυ στις λοιμωξεις αναπνευστικου! Θελει να βαλεις λιγο πιπερι καγιεν μεσα σε ζεστο νερο για να απελευθερωθουν οι φυτοχημικες ωφελιμες ουσιες οπως ειναι η καψαικινη και η βιταμινη Α. Απο τη βιταμινη Α εξαλλου παραγονται και τα ρετινοειδη που ειναι συνθετικα αντιμικροβιακα! Ο κουρκουμας θελει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μαυρο πιπερι επειδη σκετος μονος του εχει χαμηλη βιοδιαθεσθμοτητα και ουσιαστικα απο μονος του ειναι σχεδον αχρηστος! Για τις λοιμωξεις αναπνευστικου βοηθαει πολυ και το ριγανελαιο το οποιο περιεχει τη καρβακρολη που ειναι ισχυρη αντιμικροβιακη ουσια! Για το ριγανελαιο εχει κανει ερευνες και το Αριστοτελειο πανεπιστημιο Θεσαλλονικης Ιατρικης! Παιδια εαν θελετε μπειτε και στο pubmed που ειναι επισημος ιστοχωρος ιατρικων μελετων οπου θα βρειτε δημοσιευμενα πολλα αρθρα για τις φυσικες ουσιες και τα βοτανα επειδη η δυτικη ιατρικη λογω του γεγονοτος οτι τις τελειωνουν οι εφεδρειες της στα συμβατικα συνθετικα αντιμικροβιακα αρχιζει και προωθει πλεον βοτανα και φυσικες ουσιες! Για το πιπερι καγιεν εχουν πλεον δημοσιευτει και επισημα οι μελετες!

      Διαγραφή
    8. Σωστά..είναι κόλπο αποφυγής.

      Αν δεν το βλέπεις όμως κιόλας που είναι και μπροστά σου τι να εκτιμήσεις, φαντάσου να μην ήταν κιόλας.

      Ιατρικές συμβουλές δεν θα το έλεγα. Μάλλον πρακτικές δοκιμασμένες αιώνες αιώνων για καλύτερη ζωή που όμως ξαναλέω θέλουν προσοχή διότι όλα τα φυτά ανεξαιρέτως είναι φάρμακα.
      Οι γιατροί συνήθως τα σνομπάρουν και τα κοροιδεύουν, οκ.

      Σήμερα είναι Τετάρτη οι πληροφορίες είναι φρη :)
      Π

      Διαγραφή
    9. Φιλε μου Π ολη σχεδον η Φαρμακολογια της Δυτικης Ιατρικης την οποια διδασκονται οι γιατροι στο τριτο ετος της Ιατρικης ειναι βασισμενη σε ουσιες του φυσικου περιβαλλοντος δηλαδη σε βοτανα, σε ορυκτα μεταλλα, σε ιστους ζωντανους οργανισμους και σε τροφες! Οι εθνοφαρμακολογοι και οι φαρμακευτικες εταιρειες χρησιμοποιουν τα αρχαια γραπτα κειμενα των αρχαιων Ελληνων γιατρων, της αρχαιας Κινεζικης Ιατρικης και της Αγιουβερδα! Ουσιαστικα μονο αυτοι οι 3 λαοι εχουν αρκετη σωσμενη αρχαια βιβλιογραφια! Επισης εφωσον μιλαω σωστα οι ανατολικοι λαοι εχουν μεγαλο σεβασμο στη προφορικη τους παραδοση που σημαινει οτι σεβονται τεχνες που παραδιδονται απο στομα σε στομα! Μερικοι ανθρωποι που εχουν σπουδασει επιστημες δυτικου τυπου λογω του οτι ειχαν σεβασμο στη προφορικη παραδοση και στα στοιχεια της καταγεγραμμενης λαογραφιας εχουν κανει εκπληκτικα πραγματα! ο Κορες ο γνωστος φαρμακοποιος πηγαινε στα χωρια με ενα τετραδιο και ενα στυλο και κατεγραφε απο τις γιαγιουλες τις παλιες συνταγες βοτανων και φυσικων ουσιων που τους ειχαν παραδοθει απο στομα σε στομα και ετσι με αυτο το τροπο ο Κορες εφτιαξε τα περιφημα καλλυντικα του! Επισης εχει φτιαξει και βαμματα βοτανων για ιατρικες χρησεις! Και εμεις οι Ελληνες γενικοτερα ειχαμε σεβασμο στις προφορικες παραδοσεις μας αλλα εφωσον μιλαω σωστα ο δυτικος πολιτισμος μας εχει γαλουχησει με την αρχη του scripta manent δηλαδη στο οτι εχει αξια μονο ο γραπτος και οχι ο προφορικος λογος! Οι γιατροι τουλαχιστον οι περισσοτεροι τα σνομπαρουν και τα κοροιδευουν τα βοτανα και τις φυσικες ουσιες επειδη συνταγογραφουν συγκεκριμενα φαρμακα για τους "δικους" τους λογους! Ευτυχως ομως δεν ειναι ολοι ετσι και τα πραγματα αρχιζουν και αλλαζουν σιγα-σιγα

      Διαγραφή
    10. Φίλε Νίκο έχω ασχοληθεί πολύ με τα βότανα και απο τότε που κατάλαβα τι γίνεται κάθε μέρα φτιάχνω μια γαβάθα και πίνω δυο τρεις κούπες, χρόνια το κάνω. Καφεδάκι το πρωί βότανα το απόγευμα ή βραδάκι.
      Το ριγανέλαιο είναι ισχυρότατο φάρμακο και τοξικό θέλει προσοχή. θυμάμαι μια φορά που έκανα απόσταξη απο άγρια ρίγανη έπεσε μια σταγόνα του προιόντως(λάδι και νερό δηλαδή) στο τραπεζάκι απο κάτω που ακούμπούσα το σκέυος που έπεφτε η αποσταξη, το οποίο ήταν βαμένο με μίνιο. Σε πληροφορώ το μίνιο ζάρωσε, με το δάχτυλο μου μια εκανα έτσι πάνω του χωρίς πίεση κι έφυγε όλο!
      Για τον κουρμουμά σωστά λες θέλει μαύρο πιπέρι, δεν το ανέφερα πριν αλλά υποθέτω ότι όποιος αρχίζει να δοκιμάζει σε τακτική βάση οτιδήποτε καλό είναι να διαβάζει πολύ και κυρίως να ξέρει την κατάσταση του, κοντολογίς να ξέρει τι κάνει.
      Για μένα η κορυφή όλων είναι το φασκόμηλο πάντως, μετά η τσουκνίδα.
      Π

      Διαγραφή
    11. Ναι! Ειναι πολυ ισχυρο το ριγανελαιο! Θελει πολυ καλη διαλυση στο νερο για να το χορηγησεις! Νομιζω μια σταγονα το πολυ 2 σε ενα γεματο ποτηρι νερο! Βοηθαει και στις λοιμωξεις του πεπτικου εφωσον μιλαω σωστα! Για τις λοιμωξεις του αναπνευστικου εκτος απο το ριγανελαιο και το πιπερι καγιεν ειναι και το σκορδο, το κρεμμυδι, η εχινακεια, η προπολη και ο ευκαλυπτος! Το γνωστο σε ολους μας vicks που κανουμε θωρακικες εντριβες περιεχει ευκαλυπτο για αυτο το λογο ακριβως βοηθαει στα κρυολογηματα! Με τον ευκαλυπτο μπορεις να κανεις και φυσικες βριγχοδιαστολες βαζωντας λιγα φυλλα να βραζουν μεσα σε κατσαρολα και να εισπνεεις τους ατμους! Νομιζω οτι το βαμμα η το ελαιο ευκαλυπτου διαλυμενο σε νερο δεν θελει πολλες μερες συστηματικη χορηγηση απο του στοματος γιατι επηρεαζει πολυ ευκολα τα ηπατικα ενζυμα! Να σε ρωτησω κατι? Το φασκομηλο ανεβαζει τη πιεση? εχω ακουσει οτι την ανεβαζει γενικα!

      Διαγραφή
  2. Για θυμάρι και ρίγανη έχω ακούσει ότι βοηθούν. Προσωπικά είχα χρησιμοποιήσει αφέψιμα ρίγανης (με μέλι γιατί δεν πίνεται σκέτο) και με είχε βοηθήσει. Ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντως και η εχινακεια ειναι γνωστο απο παλαιωθεν οτι εναι φυσικο αντιμικροβιακο και βοηθαει πολυ σε αναπνευστικες λοιμωξεις! Φιλε μου Π θα ηθελα να μοιραστω μαζι σου τις μελετες που εχω κανει πανω στο ανθρωπινο μικροβιωμα του εντερου για να εμβαθυνεις περισσοτερο σε γνωσεις που θα σε βοηθησουν ακομη περισσοτερο στην αντιμετωπιση χρονιων παθησεων! Πηγαινε εαν θελεις στις περσινες αναρτησεις του Παπα-Κωστα τη περιοδο της περσινης Μεγαλης Σαρρακοστης του Πασχα και διαβασε την αναρτηση του Παπα-Κωστα ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΒΔΟΜΑΣ ΠΡΩΤΗ να διαβασεις τα σχολια! Ειναι λιγο μακροσκελες αλλα φανταζομαι θα σου φανει αρκετα χρησιμο

      Διαγραφή

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...