Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Μάσκες και μάσκες

Five Loaves and Two Fish - The Breakthrough Lifestyle

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί από την προ ολίγων ημερών απόφαση της κυβέρνησης να φορούν μάσκες όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους,ακόμα και σε χώρους λατρείας.

Δεν ξέρω αν η μάσκα και η εκτεταμένη χρήση της είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση αυτή την εποχή για το πρόβλημα της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε.Δεν είμαι λοιμωξιολόγος,δε γνωρίζω και κάποιον κληρικό ή ιεροκήρυκα με τέτοιες γνώσεις,οπότε αυτές τις αποφάσεις τις αφήνω σε αυτούς που γνωρίζουν.Και φυσικά και αυτοί θα κριθούν για το έργο τους.Άλλωστε για τέτοια θέματα καλό θα είναι να μην εκφέρουμε αβίαστα απόψεις οι απ'έξω.

Αυτό το οποίο όμως ξέρουμε πως υπάρχει και για το οποίο μπορούμε να εκφέρουμε άποψη,είναι ένα άλλο είδος μάσκας.Της μάσκας του δήθεν καλού χριστιανού.Τη μάσκα της υποκρισίας.Αυτή η μάσκα θα πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο.

Με πέντε άρτους και δύο ψάρια χόρτασαν τα πλήθη στη σημερινή περικοπή.Αυτό δεν είναι απλά ένα θαύμα εξ' ουρανού.Είναι ένα θαύμα που συντελέστηκε επειδή υπήρχε αγάπη μεταξύ όλων αυτών που ακολουθούσαν τον Χριστό.Σήμερα,είναι τέτοια η έλλειψη αγάπης μεταξύ των "καλών" χριστιανών,που πέντε χιλιάδες ψάρια δεν μπορούν να χορτάσουν δυο ανθρώπους.

Με τη μάσκα του ψεύδους λοιπόν που φοράμε κάθε μέρα,κρύβουμε την έλλειψη αγάπης,την κακία,τον φθόνο και το μίσος για τους άλλους χριστιανούς.Για ανθρώπους με τους οποίους κοινωνούμε από το ίδιο Ποτήριο. Αυτό το μικρόβιο που κρύβουμε μα την μάσκα της υποκρισίας μας,είναι πιο επικίνδυνο και από τον κορωνοϊό,γιατί αυτό θα μας σκοτώνει αιώνια.

Αν θέλουμε να απαλλαγούμε λοιπόν από κάποια μάσκα,ας είναι από τη μάσκα του ψεύδους και της αυταρέσκειας.

3 σχόλια:

  1. Παπακωστα με την άδεια σου, κάνω copy paste μήνυμα που έλαβα στο viber, από αυτά που εμφανίζονται πολύ τον τελευταίο καιρό. Αν θέλεις άστο να δημοσιευτεί, αν οχι δεν πειράζει, δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση γιατί προέρχεται από ιερεα και δεν ξέρω πως θα φανεί. Δεν το ποσταρω γιατί συμφωνώ με το κείμενο αλλά γιατί εκτιμώ ότι τέτοια στάση δεν βοηθά και ότι πάμε πλέον σε άλλου είδους καταστάσεις στην Εκκλησία. Και πιστεύω ότι σχετιζεται μς το όλο θέμα με τις μασκες που αναλύεις, αλλα κ με αυτά που λέγαμε χτες. [DESO]

    ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΊΝΩ ΠΟΤΕ
    Κύριε ημών Ιησού Χριστέ,
    να μας ραβδισεις, με ράβδο σιδηρα, εμάς τους Κληρικούς!!!
    Που καταντήσαμε Χριστέ μου...
    Να βλασφημειται το Παναγιο Πνεύμα, ο Τριαδικος Θεός μας...
    Με την απιστία των Κληρικών...
    Που είναι η Ομολογία της Πίστεως μας;;
    Που είναι το Παράδειγμα μας;;;
    Τι θα ακολουθήσει μετά τις μάσκες των Κληρικών;;;;
    Η Μέγιστη Βλασφημία κατά του Σώματος και Αίματος σου, Κύριε μου, με τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, με πολλές λαβιδες, η με μια που θα απολυμαίνεται συνεχώς στο οινόπνευμα;;;
    Κύριε, και Κατακλισμο, να κάνεις ξανά και να χαθούμε όλοι, ευεργεσια θα μας κάνεις, μήπως και βρούμε Έλεος στη Βασιλεία σου, μετά από τέτοια Βλασφημία !!!
    Συγχώρεσε μας Παναγαθε !!!
    Τέτοια Ιερωσυνη δε τη θέλω !!!
    Δεν θα επιτρέψω αυτή τη Βλασφημία στην Ενορία μου !!!
    Αμαρτωλός ιερέας είμαι... και προσμένω το Έλεος του Θεού μας....
    Βλάσφημος δε θα γίνω ΠΟΤΈ.
    Να πεινάσω εγώ και τα παιδιά μου, να πάω στη Φυλακή....
    ΑΠΙΣΤΟΣ δε θα γίνω ΠΟΤΈ.
    Αδέρφια μου, αγαπημένα αδέρφια που μας ενώνει το όνομα του Χριστού μας...
    Εάν φορέσετε μάσκες στους Ιερούς Ναούς και κοινωνατε με τους βλάσφημους τρόπους που θα επιβάλουν οι Αντιχριστοι Κυβερνώντες και θα δεχθούν οι Ανάξιοι Ιεράρχες....
    Να ξέρετε θα είστε Προδότες, χειρότεροι από τον Ιούδα τον Ισκαριώτη και Βλάσφημοι, χειρότεροι από τους Αιρετικούς της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ.
    Θα σας εγκαταληψει η Χάρις του Τριαδικου Θεού μας!!!
    Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, οι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ, ένα τελευταίο τους έμεινε και αυτό κάνουν....
    Θέλουν να προσβάλλουν το συναίσθημα της ΠΙΣΤΕΩΣ των Ορθοδοξων....
    Όταν φύγει η Πίστη και έρθει η αμφιβολία και υπερισχύσει ο Φόβος, τότε αδέρφια μου, φεύγει ο Χριστός....
    Όλα τα θαύματα που έκανε.... Ρωτούσε Πιστεύεις εις τον Υιό του Θεού;;;
    Και έκανε το Θαύμα και έλεγε....
    Ας γίνει κατά την Πίστη σου !!!
    Μάλλον, αδέρφια μου, όσοι αρνηθούμε αυτή τη κατάσταση και αντισταθούμε...
    Θα επιστρέψουμε στα χρόνια των Κρυπτοχριστιανων!!!
    Η Ορθοδοξία βρίσκεται υπό Διωγμό....
    Μόνο που αυτή τη φορά ο Χριστός Ξανασταυρωνεται από τους Κληρικούς!!!
    Ο Θεός δίνει τη ζωή του, το Σώμα του και το Αίμα του μέσα στους Ναούς, εις ίαση ψυχών και σωμάτων, εις αφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον!!!
    Αν δείξετε Απιστία στην Παντοδυναμία του...
    Δεν θα έχετε ίαση ψυχών και σωμάτων, ούτε αφεσιν αμαρτιών και ζωήν αιώνιον!!!
    ΚΡΑΤΆΤΕ ΓΕΡΆ ΤΗΝ ΠΊΣΤΗ,
    και μην δεχθείτε τα βλασφημα μέτρα των Αντιχριστων, μέσα στους Ναούς μας!!!
    Αντισταθείτε, ο Θεός θέλει
    ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ. ΠΙΣΤΕΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συνέχεια των ανωτέρω, να αναφέρω οτι δεν συμφωνώ με την υποτιθέμενη κατάργηση της μιας λαβίδας (προς το παρόν δεν έχουμε κάτι τέτοιο ως μέτρο), αλλά με την εκ των προτέρων κρίση κ κατακριση του ποιμνίου, με ένα διαχωρισμό του τύπου "πιστοί / λιγότερο πιστοί που φοράνε μάσκα δεν έχουν θέση στην εκκλησία ως βλάσφημοι". Ο φόβος δηλαδή του καθενός μεταφράζεται σε βλασφημία η αναξιότητα.

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...