Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Χείρα βοηθείας

Κυριακή Θ Ματθαίου

 Στη σημερινή περικοπή,ο Πέτρος ακολουθώντας τον Ιησού προσπαθεί να βαδίσει επάνω στη θάλασσα.Λόγω του πανικού όμως που τον πιάνει όταν ξεσπά καταιγίδα,αρχίζει να βουλιάζει.Τότε φωνάζει τον Χριστό ,ο οποίος έρχεται και τον ανασηκώνει.

Πολλές φορές βρισκόμαστε σε παρόμοια κατάσταση με τον Πέτρο.Αισθανόμαστε να πνιγόμαστε,να βουλιάζουμε και τότε αναζητούμε βοήθεια.Θέλουμε κάποιος να απλώσει το χέρι του και να μας σώσει.

Το πρόβλημα είναι πως θα βρεθούν πολλά χέρια να μας βοηθήσουν.Όμως δεν θα είναι σαν τα χέρια του Ιησού,δε θα μας βοηθήσουν για να μας οδηγήσουν σε μια ζωή ελεύθερη.Με το πρόσχημα της βοήθειας , θέλουν να μας χειραγωγήσουν,να μας κάνουν θαυμαστές,οπαδούς ή ακόμα χειρότερα υποτακτικούς τους.Και για να το πετύχουν αυτό θα σπείρουν διχόνοιες,τσακωμούς,διαιρέσεις.

Γι'αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ποιον ακούμε,ποιανού τους λόγους δεχόμαστε ως αληθινούς,ποιος μας επηρεάζει και ποιος μας διαμορφώνει άποψη.

Όλα τα έργα θα φανούν υπό το φως της κρίσεως του Θεού,λέει ο απόστολος Παύλος.Τότε θα φανεί ποιος έχτισεεπάνω στο θεμέλιο λίθο του Χριστού με χρυσάφι και πολύτιμους λίθους ή με χόρτα και άχυρα.

Να ακολουθούμε λοιπόν αυτούς που χτίζουν με χρυσό και πετράδια,αυτούς που η ζωή τους είναι ζωή χαράς,μετάνοιας,εγκράτειας,πραότητας και όχι τις έξαλλες,γεμάτες φοβίες και μίσος φωνές που τα έργα τους θα εξαφανιστούν την Ημέρα της κρίσεως.


9 σχόλια:

  1. Αυτό το περιστατικό είναι συγκλονιστικό.
    .."λόγω του πανικού που τον πιάνει.." Αν ο Πέτρος που Τον είχε δίπλα ολιγοπίστησε στην ουσία εκεί, φοβήθηκε, αναρωτιέμαι εμείς...
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερωτηση! Ειναι η τρικυμια της θαλασσας χειροτερη απο τη τρικυμια στη καρδια μας?

      Διαγραφή
    2. Έχουν πραγματικά διαφορά;Μήπως η καρδιά δεν είναι μια εσωτερική θάλασσα;

      Διαγραφή
    3. Σωστο και αυτο! Παντως εαν εχει ησυχασει η καρδια σου πλεον δεν σε τρομαζουν οι εξωτερικες ασχημες καιρικες συνθηκες...η οι πανδημιες! Παντως μιας που λεγαμε για μικροβια και για ανθρωπινο μικροβιωμα ισως ξεχασαμε και να πουμε οτι οι αλλαγες των κλιματολογικων συνθηκων αλλαζουν και τη συμπεριφορα των μικροβιων

      Διαγραφή
    4. Ναι,έτσι είναι.Και στα δύο που αναφέρεις

      Διαγραφή
    5. Παντως μιας που λεγαμε για κυνηγι θεωριων συνομωσιας θα ηθελα να αναφερω ενα σημερινο περιστατικο που με προβληματισε! Μου ειχε στειλει μυνημα η ανηψουλα μου στο viber και μου ελεγε οτι εβλεπε ενα βιντεο στο youtube για τα Τσακρα στη γιογκα και καθοταν και ελεγε οτι με τα τσακρα επικοινωνεις με το σωμα σου, με το Θεο και γενικα ελεγε τις κλασσικες μπουρδες των θιασωτων του new age. Με ρωταγε η ανηψια μου εαν ειναι αληθεια ολα αυτα! Της εξηγησα οτι δεν "επικοινωνεις" με το Θεο με τα τσακρα αλλα μονο με τη νοερα προσευχη! Οπως φαινεται δυστυχως επειδη οι οπαδοι της ιδεολογιας του new age προαγουν τις ανισσοροποιες τους μπαινει στο ψωμι των συνομωσιολογων για να "πολεμανε" τους νεοεποχιτες λες και εκεινοι ειναι διαφορετικοι!

      Διαγραφή
    6. Περισσεύει η παλαβομάρα (και) στην εποχή μας.

      Διαγραφή
    7. βασικα ολη αυτη η παλαβομαρα πηγαζει απο το συναισθημα της φαντασιας που διεγειρεται απο τη γοητεια που προκαλουν τα διαφορα "θαυμαστα" φαινομενα που διαφημιζουν ολοι αυτοι οι καλοθεληταδες δηλαδη να σηκωνεις βουνα, να σηκωνεσαι στον αερα και ουτω καθ΄εξης! Βλεπεις Παπα-Κωστα δυστυχως αυτα εξασκουν γοητεια στον ανθρωπο και δυστυχως στα μικρα παιδακια! Δεν συγκινει ιδιαιτερα τους ανθρωπους η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ που ειναι να αγαπας αυτον που σε μισει

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...