Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Σήμερα το πρωί που λέτε...



Καθώς πήγαινα στην εκκλησία σήμερα το πρωί παρατήρησα ένα γατί σε κάπως αφύσικη στάση και με περίεργο περπάτημα.Να πω την αλήθεια δε θα έδινα σημασία αν ένα άλλο γατί δεν πήγαινε να περιεργαστεί το πρώτο.

Προσέχοντας καλύτερα,παρατήρησα πως το πρώτο αιλουροειδές δεν είχε αυτιά.Πλησιάζοντας είδα πως έλειπε και το κεφάλι!

Φυσικά δεν πίστεψα πως πρόκειται για γάτα ζόμπι ή τον ακέφαλο καβαλάρη των γατιών.Πήγα πιο κοντά λοιπόν και το μυστήριο λύθηκε.Η γάτα αυτή,η ντροπή των αίλουρων είχε σφηνώσει το κεφάλι της σε μια κονσέρβα σκυλοτροφής προφανώς στη προσπάθειά της να φάει και τα τελευταία υπολείμματα της κονσέρβας.

Ξεκίνησα επιχείρηση διάσωσης.Τραβώντας όμως την κονσέρβα σηκώθηκε στον αέρα ολόκληρο το γατί,το οποίο έβγαλε τα νύχια του και γρατζουνούσε στον αέρα χωρίς φυσικά να βλέπει.Ακολούθησαν άλλες δυο τρεις πανομοιότυπες αποτυχημένες προσπάθειες στη μία εκ των οποίων,το γατί πανικοβλημένο και με το τενεκεδάκι στο κεφάλι του έτρεξε και έπεσε σε ένα τοίχο.Την τελευταία φορά πήγε και κρύφτηκε.

Σκέφτηκα να το αφήσω αφού δεν κατάφερα κάτι και ξεκίνησα να πάω στην εκκλησία.Αλλά δε μου πήγαινε η καρδιά να το αφήσω έτσι και ξαναγύρισα.Το βρήκα πίσω από ένα αυτοκίνητο να δυσκολεύεται να αναπνεύσει.Έκανα άλλες δυο προσπάθειες και στην τελευταία voilá ! Το τενεκεδάκι επιτέλους ξεκόλλησε και η γάτα έτρεχε ελεύθερη.

Το σημαντικό.Η γάτα-φιλαράκι που μου τράβηξε την προσοχή όλη την ώρα ήταν εκεί,δίπλα στο φίλο(ή στη φίλη) της  και περίμενε με αγωνία να δει αν θα καταφέρω να το βοηθήσω ! 

Έτσι έγινα ένας οικολόγος ακτιβιστής !


2 σχόλια:

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...