Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Έχουμε και λέμε...



 - Όλες οι κοινωνίες έχουν ένα ποσοστό ηλιθίων.Όταν αυτό το ποσοστό γίνεται πλειοψηφία,η συγκεκριμένη κοινωνία πάει περίπατο όπως λέει και ο Cippola στο βιβλίο του "Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας".Μόλις σας απάντησα γιατί τελικά όλα πάνε στραβά σε αυτή τη χώρα.


- Το πρόβλημα με τις μάσκες στα σχολεία δεν είναι οι μάσκες αυτές καθαυτές αλλά το πως θα τις χρησιμοποιούν τα παιδιά.Και αν κρίνω από το πως τις χρησιμοποιούν οι γονείς τους...Μια καλή λύση θα είναι πάντως να πάρει παράταση το άνοιγμα των σχολείων.


- Θεολογία τον καιρό του κορωνοϊού.Ή παραλογισμός ή άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.Πολύ καλά πάμε.


- Αν έρθει ένας τουρίστας ασθενής είναι πολύ λογικό να κολλήσει δέκα Έλληνες και αυτοί με τη σειρά τους θα κολλήσουν άλλους δέκα.Οπότε έχεις ένα κρούσμα από το εξωτερικό και είκοσι από το εσωτερικό.Αυτό όμως δε σημαίνει πως η πηγή δεν είναι αυτό το ένα κρούσμα.Για να καταλάβουμε τι έγινε με το άνοιγμα των συνόρων...


-Οι μάσκες λέει φιμώνουν και στερούν την ελευθερία.Τόσο καιρό λέγανε πως τα πρόσωπα τα καλύπτουν οι παράνομοι.Τελικά αν φοράς μάσκα είσαι παράνομος ή υποταγμένος;


- Οι μάσκες υπονομεύουν τις ανθρώπινες σχέσεις διάβασα,στο Αντίφωνο νομίζω.Όχι παιδιά.Οι συμπεριφορές τις υπονομεύουν...


- Τίποτα δε σε κάνει να δεις ομορφότερα τα πράγματα τέτοιες εποχές όσο ένα ποτηράκι λικέρ τριαντάφυλλο(φλωριά,ε;)


4 σχόλια:

  1. «- Όλες οι κοινωνίες έχουν ένα ποσοστό ηλιθίων.Όταν αυτό το ποσοστό γίνεται πλειοψηφία,η συγκεκριμένη κοινωνία πάει περίπατο όπως λέει και ο Cippola στο βιβλίο του "Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας".Μόλις σας απάντησα γιατί τελικά όλα πάνε στραβά σε αυτή τη χώρα.»
    Sad but true που έλεγε κ φίλος μας ο James.

    «- Το πρόβλημα με τις μάσκες στα σχολεία δεν είναι οι μάσκες αυτές καθαυτές αλλά το πως θα τις χρησιμοποιούν τα παιδιά.Και αν κρίνω από το πως τις χρησιμοποιούν οι γονείς τους...Μια καλή λύση θα είναι πάντως να πάρει παράταση το άνοιγμα των σχολείων.»
    Άλυτο θέμα που θα το ζήσουμε για τα καλά προσεχώς. Ο ίδιος ο ΠΟΥ πάντως δίνει σύσταση για χρήση μάσκας σε παιδιά ΑΝΩ των 12 ετών. Οι δικοί μας οι φωστήρες συζητούν χρήση μάσκας στο νηπιαγωγείο.
    Την μάσκα την φοράνε όπως να ναι οι ενήλικες και περιμένουμε έτσι εύκολα να την χρησιμοποιήσουν παιδάκια που δεν ξέρουν ούτε να φυσήξουν σωστά την μύτη τους.
    Η παράταση θεωρώ ότι δεν θα μας γλυτώσει από κάτι. Ίσα ίσα που από Οκτώβρη γίνεται κακός χαμός με κάθε είδους ίωση. Τα μέτρα της Ιταλίας θεωρώ ότι είναι πιο σωστά (μονοθέσια θρανία, λιγότεροι μαθητές στις αίθουσες, περισσότερες αίθουσες και περισσότεροι εκπαιδευτικοί), αλλά στοιχίζουν αυτά και εδώ οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι άλλες (μετακλητοί, ΜΜΕ κλπ.)

    «- Θεολογία τον καιρό του κορωνοϊού.Ή παραλογισμός ή άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.Πολύ καλά πάμε.»
    Με το φανάρι ψάχνουμε, ελπίδα υπάρχει όσο υπάρχουν ελεύθερα μυαλά.

    «- Αν έρθει ένας τουρίστας ασθενής είναι πολύ λογικό να κολλήσει δέκα Έλληνες και αυτοί με τη σειρά τους θα κολλήσουν άλλους δέκα.Οπότε έχεις ένα κρούσμα από το εξωτερικό και είκοσι από το εσωτερικό.Αυτό όμως δε σημαίνει πως η πηγή δεν είναι αυτό το ένα κρούσμα.Για να καταλάβουμε τι έγινε με το άνοιγμα των συνόρων...»

    Η οικονομία καταστράφηκε από το lockdown και κλάδοι ολόκληροι δεν θα σηκώσουν κεφάλι για χρόνια (ειδικά οι αυτοαπασχολούμενοι) για να φτάσουμε σε ένα καλό σημείο και να μην έχουμε κρούσματα. Και μετά ανοίξαμε τα σύνορα για να τονωθεί η οικονομία μέσω τουρισμού, τελικά η οικονομία δεν τονώθηκε γιατί οι τουρίστες ήταν ελάχιστοι, τα αδέρφια μας οι Σέρβοι που κατά πλειοψηφία θεωρούν τον κορονοϊό συνωμοσία μας κέρασαν αρκετά κρούσματα σε Δ. Ελλάδα, ¨Ήπειρο και Χαλκιδική, τα κρούσματα πλέον ημερησίως ξεπερνούν κατά πολύ αυτά του lockdown αλλά νέο lockdown πλέον δεν πρόκειται να ξαναγίνει γιατί δεν θα έχουμε να φάμε, οπότε ναι, καλά πάμε. Καλά τα πήγαν και οι ειδήμονες και οι κυβερνώντες, εύγε.
    Για να μην πιάσουμε το θέμα των εκκλησιών που το Πάσχα με 50 κρούσματα την μέρα ήταν κλειστές ως «πιθανές εστίες μόλυνσης» αλλά τώρα με 300 την μέρα είναι open season σε γάμους και βαφτίσια .
    Κάτι πήγε πολύ στραβά εξ αρχής, ηθελημένα ή όχι δεν ξέρω. Μπορεί να ήταν υπαιτιότητα μπορεί και ανικανότητα/ αδιαφορία. Πάντως (και δεν το λέω ελαφρά τη καρδία) καλύτερα θα ήταν εν τέλει να μην είχε γίνει lockdown το Μάρτη. Πλέον είμαστε πολλαπλά χαμένοι. Και διχασμένοι.

    -Οι μάσκες λέει φιμώνουν και στερούν την ελευθερία.Τόσο καιρό λέγανε πως τα πρόσωπα τα καλύπτουν οι παράνομοι.Τελικά αν φοράς μάσκα είσαι παράνομος ή υποταγμένος;
    Ότι βολεύει το αφήγημα του καθενός. Δηλαδή κερατάς και ζημιωμένος.

    "- Τίποτα δε σε κάνει να δεις ομορφότερα τα πράγματα τέτοιες εποχές όσο ένα ποτηράκι λικέρ τριαντάφυλλο(φλωριά,ε;)"
    Τσίπουρο καλής απόσταξης χωρίς γλυκάνισο, με ένα πάγο ένεκα του καύσωνα (ή λικέρ ρόδι για πιο ιντελεκτσουάλ καταστάσεις).
    [DESO]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Ωραία,είμαστε θλιβεροί και βρήκαμε και soundtrack...

    - Αμφιβάλλω πως οι Ιταλοί θα το εφαρμόσουν κιόλας αυτό το σχέδιο.Επίσης κρατώ επιφυλάξεις για ο,τιδήποτε γράφουν συνδικαλιστές(από εκεί έγινε γνωστό το ιταλικό πρόγραμμα).Και δε νομίζω πως αυτό οτ πρόγραμμα σώζει σε τίποτα.Θα δούμε.Μια καθυστέρηση θα βοηθήσει στο να δούμε αν λειτούργησαν τα νέα μέτρα και να έχουμε μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης.Επιπλέον πρέπει να δούμε και την οδηγία του ΠΟΥ για μάσκες σε παιδιά από τα 12 και άνω

    - Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά πεθαίνει κι αυτή

    - Έχω την αίσθηση πως όλο αυτό το πετυχημένο σχέδιο που εφαρμόστηκε τον Μάρτιο έγινε μόνο και μόνο για να ανοίξουμε για τους τουρίστες.Τελικά δεν ήρθαν πολλοί,μας φέρανε και έξτρα μολυσματικό φορτίο.

    - Ή με λένε Ρίζι και όπως θέλω τα γυρίζω...

    - Αυτό το ιντελέκτσουαλ με σκότωσε...

    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ναι..πριν κάτι μήνες αν φορούσες μάσκα μπορεί να σε μπουζουριάζανε χωρίς ερωτήσεις. Τώρα μπορεί να το κάνουν αν δεν φοράς... Κάτι σαν τον μπαγκς μπάνι..ντακ σήζον..ράμπιτ σήζον..ντακ σήζον..ράμπιτ σήζον...
    Αν σταθούμε και στις οδηγίες των ειδικών(τρομάρα μας..)εκεί είναι να βαράμε μπιέλα. Μην αγχώνεστε παιδιά έρχονται κι άλλα, όποιος αντέξει ως τότε..υπομονή κι η Παναγιά μαζί μας
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λίγο ρευστές οι οδηγίες είναι αλήθεια αλλά από την άλλη υπάρχει μια χαοτική ανοησία...

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...