Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Ο πλούσιος νέος

Kyriaki Ib Mathaiou


Ο νέος της σημερινής περικοπής,ενώ τηρεί όλες τις εντολές του Νόμου,όταν ο Χριστός του λέει πως πρέπει να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του και να Τον ακολουθήσει ώστε να κερδίσει την αιώνια ζωή,φεύγει λυπημένος.Βλέπετε αγαπούσε υπερβολικά τα πλούτη του.Ήταν το πάθος του.


Πολλοί είναι οι πιστοί που ακολουθούν τους κανόνες όσο τους βολεύουν.Όσο δεν τους αναγκάζουν να θυσιάσουν κάτι με το οποίο είναι προσκολλημένοι.Ο νέος της περικοπής είχε τον πλούτο,άλλος έχει την ανάγκη να επιδεικνύεται,άλλος να έχει εξουσία,άλλος να έχει αναγνώριση και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει.


Όλοι έχουμε κάποιο πάθος ,κάτι που μας κρατά προσκολλημένους στον κόσμο.Που μας εμποδίζει να προκόψουμε πνευματικά.Αυτή είναι μια φυλακή που μόνοι μας φτιάχνουμε και κλεινόμαστε μέσα,μια κόλαση που έχουμε χτίσει με τα ίδια μας τα χέρια και έχουμε καταδικάσει τον εαυτό μας.


Από αυτή τη φυλακή ήρθε να μας ελευθερώσει ο Χριστός .Με τη δική Του βοήθεια μόνο μπορεί να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας.Γιατί όσο κι αν κάτι τέτοιο είναι αδύνατο για εμάς για τον Θεό είναι όλα δυνατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...