Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Η Σ.Αραβία θα χτίσει εκκλησίες για τους χριστιανούς πολίτες της

Saudi Arabia to build churches for christian citizens
copts-united

Σε συνέχεια του μεγάλου πολιτιστικού και κοινωνικού ανοίγματός της η Σ.Αραβία, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Βατικανό για να χτίσει εκκλησίες για τους χριστιανούς πολίτες για να υποστηρίξει τον σημαντικό ρόλο των θρησκειών και των πολιτισμών στην αποκήρυξη της βίας, του εξτρεμισμού , της τρομοκρατίας και την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας στον κόσμο.


Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Μουσουλμανικού Συνδέσμου Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Αμπντέλ Καρίμ Αλ-Ίσα και τον Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο στο Βατικανό και καρδινάλιο της Γαλλίας της Καθολικής Εκκλησίας Ζαν-Λούις Τουράν για την επιτυχία αμοιβαίων στόχων και των δύο πλευρών.

Η συμφωνία αναφέρει επίσης ότι θα συγκροτηθεί συντονιστική μικτή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από δύο αντιπροσώπους και από τις δύο πλευρές για τη διοργάνωση μελλοντικών συνεδριάσεων. Η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάζει μία φορά κάθε δύο χρόνια και οι συναντήσεις της θα εναλλάσσονται μεταξύ της Ρώμης και μιας πόλης που θα επιλεγεί από τον Ισλαμικό Παγκόσμιο Σύνδεσμο, σύμφωνα με τον Τύπο της Σαουδικής Αραβίας.

Η ιστορική επίσκεψη περιελάμβανε επίσης συνάντηση με τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Mohamed Bin Salman στη Σαουδική πρωτεύουσα Ριάντ.

Ο Τουράν δήλωσε ότι υποστηρίζει την ίση μεταχείριση όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν ακολουθούν κάποια θρησκεία. κάλεσε επίσης τον καθορισμό κοινών βάσεων για την ανέγερση τόπων λατρείας, σύμφωνα με την «L osservatore romano», την ιταλική εφημερίδα που εκδίδεται από το Βατικανό.

Σε συνέντευξή του στην  εφημερίδα Vatican News μετά την επίσκεψη, ο Tauran δήλωσε ότι ήταν ευχαριστημένος από αυτό που περιέγραψε ως αρχή της προσέγγισης. "Είναι ένα σημάδι ότι οι σαουδαραβικές αρχές είναι έτοιμες να δώσουν νέα εικόνα στη χώρα", πρόσθεσε.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, ο Μπιν Σαλμάν συναντήθηκε με τον Πάπα Θεόδωρο Β, Πάπα Αλεξανδρείας και Πατριάρχη της Έδρας του Αγίου Μάρκου κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο. Ο Tawadros(Θεόδωρος) επαίνεσε πολύ τον Bin Salman, λέγοντας ότι αντιπροσωπεύει μια ανοιχτή και σύγχρονη εικόνα του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

"Η επίσκεψη του πρίγκιπα του Στέμματος της Σαουδικής Αραβίας ήταν μεγάλη χαρά και με εντυπωσίασε η προσωπικότητα και το χαμόγελό του, καθώς και η γνώση και η κατανόηση της ιστορίας και των γεγονότων", δήλωσε ο Πάπας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο δορυφορικό κανάλι  MBC TV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...