Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Κυριακή ΙΒ Ματθαίου-Δεν κρυβόμαστε από τον Θεό

Αποτέλεσμα εικόνας για adam and eve hiding  from god


Ένας πλούσιος νέος πλησίασε τον Ιησού και τον ρώτησε τι να κάνει για να κληρονομήσει την αιώνια  ζωή.Ο Χριστός τον ρώτησε αν τηρεί τις Εντολές.Όταν ο νέος απάντησε θετικά,τότε του είπε ο Χριστός να πουλήσει όλη την περιουσία του και να τη μοιράσει στους φτωχούς.Τότε ο νέος έφυγε λυπημένος.

Γιατί,όμως,ο Χριστός του ζήτησε κάτι τέτοιο;Κάτι τόσο βαρύ;Στις δυο παραβολές με πλούσιους αρκούσε στον ένα να δώσει λίγη σημασία στον φτωχό Λάζαρο και στον άλλον να μην ασχολείται με το πως θα  αποθηκεύσει όλα του τα τρόφιμα αλλά να ασχοληθεί και λίγο με τον περίγυρό του.Γιατί στο νεαρό πλούσιο ζητά να μοιράσει όλη του την περιουσία;

Ο νέος ήταν φιλάργυρος.Και προσπαθούσε να κρύψει το πάθος του με την επιφανειακή τήρηση των Εντολών.Από τον Χριστό όμως,που ξέρει τι κρύβει ο καθένας μας στην καρδιά του,δεν ήταν δυνατόν να κρυφτεί.Δεν μπορούσε να ξεγελάσει τον ίδιο τον Θεό.



Ούτε κι εμείς μπορούμε.Όταν πηγαίνουμε στην εκκλησία κι έχουμε το μυαλό μας στο τι φοράει ο ένας και ο άλλος ή πάμε για να βρούμε τους γνωστούς μας και να πιάσουμε κουβέντα ή σκεφτόμαστε ένα σωρό άσχημα πράγματα για τους διπλανούς μας δεν εκκλησιαζόμαστε.Κοροϊδεύουμε.Όταν λέμε "δεν πειράζω κανέναν είμαι καλός",ξέρουμε ότι αυτό απέχει από το να αγαπάμε τον πλησίον μας; 

Όλα αυτά όμως δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν.Σαν άνθρωποι έχουμε μια κάποια ροπή προς το κακό.Αν όμως επιδιώξουμε να αποκτήσουμε σχέση με τον Θεό-και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τη συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας-τότε ο Θεός έρχεται και καλύπτει όλες τις αδυναμίες μας.Γιατί ό,τι είναι αδύνατο για τους ανθρώπους είναι δυνατό για τον Ουράνιο Πατέρα μας.

2 σχόλια:

  1. Αδύνατον να ζήσουμε χωρίς κουτσομπολιό, παπα μου. Μας φαίνεται τόσο άδεια και χωρίς νόημα η Εκκλησία χωρίς να κοιτάξουμε και να σχολιάσουμε το κατιτί μας. Και να σφίγγομαι αυτό έρχεται. Η ψάλτρια, ο επίτροπος, τα παιδάκια... πως θα περάσει η ώρα; Τι θα πούμε στον καφέ; τι θα έχουμε να πούμε όλη την βδομάδα; Αδύνατον σου λέω. Μακάρι ο Θεός να το κάνει δυνατό, αλλά φοβάμαι ... γιατι δεν ξέρω πως θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις.Επειδή αυτά τα γράφω με βάση την ενορία μου και μόνο.Η Λειτουργία κρατά από τις 7:30 ως τις 9:30.Οι περισσότεροι-ες έρχονται στις 8:30.Βάλε την ώρα που μεταλαμβάνουν,βάλε και το αντίδωρο,καθαρός χρόνος δεν φτάνει τα 45 λεπτά.Στον καφέ κάθονται περίπου 1 1/2 ώρα.Τι στα κομμάτια τους πιάνει και δεν σταματάνε αυτά τα 45 λεπτά;Μόνο να πούνε Θεέ μου έχε καλά το σόι μου και να σκεφτούν τους συγγενείς τους περάσανε.

      Διαγραφή

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...