Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Οι ΗΠΑ στρέφουν την προσοχή τους στην καταπίεση των Αλεβιτών

USA draws attention to discrimination and violence against Alevis in Turkey
birgun.net

Την Τρίτη, 15 Αυγούστου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex W. Tillerson προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την κυκλοφορία της Ετήσιας Έκθεσης της Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας για το 2016.

Ενώ υπογράμμισε ότι «σχεδόν το 80 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με τους περιορισμούς ή εχθροπραξίες  να περιορίζουν την ελευθερία της θρησκείας τους», ο Tillerson, επίσης, ανέφερε το Ιράν, το Μπαχρέιν, την Κίνα, το Σουδάν, το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία, καθώς και την Τουρκία, για να εκφράσει την ανησυχία του για εκτεταμένες παραβιάσεις των δικαιωμάτων σε  θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρακτικές.


«Στην Τουρκία,οι αρχές συνέχισαν να περιορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των μελών ορισμένων μειονοτικών θρησκευτικών ομάδων, και μερικές κοινότητες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν παρατεταμένες περιουσιακές διαφορές. Μη σουνίτες μουσουλμάνοι, όπως οι Αλεβίτες Μουσουλμάνοι, δεν λαμβάνουν την ίδια κυβερνητική προστασία όπως εκείνη που απολαμβάνουν οι αναγνωρισμένες μη μουσουλμανικές μειονότητες και αντιμετωπίζουν διακρίσεις και βία. Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος παρανόμως φυλακίστηκε στην Τουρκία» , δήλωσε ο Tillerson.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...