Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Επίθεση σε σιιτικό χωριό του Αφγανιστάν

This image purportedly shows the bodies of Afghans killed in a Taliban raid on the Shia village of Mirza Olang, in the northern Sar-e Pol Province of Afghanistan, overnight on Sunday.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των  νεκρών από μια επίθεση των Ταλιμπάν σε ένα απομακρυσμένο χωριό Σιιτών στο βόρειο Αφγανιστάν ανέβηκε στους 60.
Οι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σφαγιάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στο χωριό Mirza Olang στη βόρεια επαρχία Sar-e Pol τη νύχτα της Κυριακής. Ορισμένοι από τους άντρες των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν ήταν επίσης μεταξύ των νεκρών.
Οι σκληρές μάχες ξεκίνησαν στην περιοχή την Πέμπτη, όταν μαχητές, περιλαμβανομένων ξένων υπηκόων, κατέλαβαν ένα σημείο ελέγχου από την τοπική αστυνομία. Δύο μέρες αργότερα, μπήκαν στο χωριό και σκότωσαν πολίτες με "έναν βάναυσο, απάνθρωπο τρόπο", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επαρχίας Zabihullah Amani.
Οι μαχητές έβαλαν φωτιά σε πολλά τζαμιά, πυρπόλησαν τουλάχιστον 30 σπίτια, αποκεφάλισαν αρκετούς χωρικούς και πυροβόλησαν δεκάδες άλλους, είπαν  άλλοι αξιωματούχοι .

Ο Αμάνι είπε ότι οι επιτιθέμενοι ξεκίνησαν την επίθεση υπό τη διοίκηση ενός τοπικού διοικητή των Ταλιμπάν που είχε δηλώσει υποταγή στο ΙΚ.
Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν,ο Qari Yusouf Ahmadi, ανέλαβε την ευθύνη για την κατάληψη της περιοχής, αλλά αρνήθηκε του φόνους πολιτών στην Mirza Olang, σε  συνεργασία  με το Daesh ή με τη χρήση ξένων επιτιθέμενων.
Κάποιοι όμηροι απελευθερώθηκαν
Εν τω μεταξύ, οι Ταλιμπάν έχουν σύμφωνα με πληροφορίες αφήσει πολλούς άμαχους που είχαν κρατηθεί όμηροι στην περιοχή μετά από διαμεσολάβηση από τοπικούς πρεσβυτέρους και επαρχιακούς αξιωματούχους, δήλωσε ο Αμάνι.
Είπε ότι 235 αιχμάλωτοι απελευθερώθηκαν την Τρίτη και «απομακρύνθηκαν με ασφάλεια σε άλλες περιοχές του Sar-e Pol, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει άγνωστος αριθμός  ανθρώπων που κρατούνται όμηροι εκεί».

Τα μέλη μιας αφγανικής οικογένειας προσπαθούν να παρηγορήσουν ο ένας τον άλλον αφού χάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε μια επιδρομή των Taliban στο σιιτικό χωριό Mirza Olang, στη βόρεια επαρχία Sar-e Pol του Αφγανιστάν,  την Κυριακή τη νύχτα.

«Συγκλονισμένοι πέρα από λόγια»
Ο κυβερνήτης του Sar-e-Pol, Mohammad Zaher Wahdat, δήλωσε στο Tolo News  του Αφγανιστάν ότι οι απελευθερωμένοι πολίτες «είναι τόσο συγκλονισμένοι που δεν μπορούν να μας μιλήσουν  για άλλους ομήρους».
Είπε ότι περίπου 300 οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και έχουν εκτοπιστεί από το χωριό  Mirza Olang τις τελευταίες πέντε ημέρες.
"Ήρθαμε εδώ αφού αφήσαμε τα πάντα στο σπίτι και τώρα δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και τι να φάμε ή να πιούμε", είπε ένας Αφγανός που έχει εκτοπιστεί μαζί με την οικογένειά του.
Οι εκτοπισμένοι ανησυχούν επίσης για τους συγγενείς τους που παρέμειναν στο χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...