Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Κυριακή ΙΑ Ματθαίου-Συγχώρηση,το μέγιστο θαύμα

Αποτέλεσμα εικόνας για the parable of the unmerciful servant

Πόσο απλό είναι να ακολουθήσουμε τη χριστιανική ζωή.Τόσο απλό όσο να μην κυνηγήσουμε κάποιον που μας χρωστάει ένα ευτελές ποσό.Όπως τα εκατό δηνάρια που χρωστούσε ο ένας δούλος στον άλλο στη σημερινή παραβολή.Και ο Θεός είναι έτοιμος να ξεχάσει τα χιλιάδες τάλαντα που Του χρωστάμε εμείς.

Και όμως,δεν δείχνουμε τη διάθεση να κάνουμε αυτή τη μικρή κίνηση,αυτή την απλή επιλογή.Ο Θεός είναι έτοιμος να συγχωρήσει όλα μας τα λάθη,τα παραπτώματα,τις αμαρτίες.Και να μην γελιόμαστε.Όλοι μας έχουμε πολλά.Και το μόνο που ζητά είναι να συγχωρήσουμε αυτά τα λίγα άσχημα που μας κάνουν οι συνάνθρωποί μας.Πόσο απλό είναι αυτό!

Κι όμως,εμείς οι ίδιοι αρνούμαστε να το κάνουμε αυτό το απλό βήμα και κατασκευάζουμε μια κόλαση τόσο σε αυτή τη ζωή όσο και στην επόμενη.Γιατί δεν μας στέλνει ο Θεός στην κόλαση.Μόνοι μας πηγαίνουμε και μόνοι κλειδώνουμε την πόρτα του κελιού μας.

Συνηθίζουμε οι σημερινοί χριστιανοί να ψάχνουμε θαύματα και γέροντες θαυματουργούς.Τι μεγαλύτερο θαύμα υπάρχει όμως από το να ζούμε χωρίς να φθονούμε τον διπλανό μας που έχει πλούτη ή εξουσία ή να μην αδικούμε κάποιον άλλο που θεωρούμε αδύναμο;Ποιο μεγαλύτερο θαύμα υπάρχει από το να βοηθά με τη θέλησή του ο πλούσιος τον φτωχό;Ποιο μεγαλύτερο θαύμα ζητάμε από το να αφήσουμε το θέλημά μας για το θέλημα του Θεού;Από την απελευθέρωση από τα πάθη μας;

Αυτά βέβαια δεν τα καταφέρνει ο άνθρωπος μόνος του.Μόνο με προσευχή ,νηστεία και μετάνοια μπορούμε να προσελκύσουμε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που θα μας μεταμορφώσει.Και έτσι θα ζήσουμε το μέγιστο των θαυμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...