Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ντροπιαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

All doors shut for Turkey’s jailed hunger-striking educators as ECHR also rejects their application
birgun.net

Με την απόφασή του που εκδόθηκε  στις 2 Αυγούστου 2017, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι το κράτος της Τουρκίας έχει φροντίσει πολύ καλά τους Nuriye Gülmen και Semih Özakça . Και παρά τις εκθέσεις 24 ιατρών στον φάκελο των Gülmen και Özakça, το ΕΔΑΔ είπε ότι οι δύο φυλακισμένοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας για περίπου πέντε μήνες για να ζητήσουν πίσω την δουλειά τους, δεν βρίσκονται σε επικίνδυνη για τη ζωή τους  κατάσταση υγείας.

Επιπλέον, το Δικαστήριο έδωσε επίσης συστάσεις στους προσφεύγοντες να παραπέμψουν την υπόθεσή τους στα εθνικά δικαστήρια στην Τουρκία.




Η απόφαση αυτή του ΕΔΑΔ θεωρείται από τους δικηγόρους και τους υποστηρικτές των Nuriye και Semih ως «επαίσχυντη απόφαση που εκδόθηκε από ένα θεσμικό όργανο που αντιπροσωπεύει τις αξίες που κατοχυρώνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». 
Οι δικηγόροι των δύο εκπαιδευτικών επέκριναν αυστηρά την απόφαση λέγοντας ότι «την απόφαση θα την θυμόμαστε μια μέρα με μια αμηχανία».

"Με αυτήν την απόφαση του ΕΔΑΔ, η νομική διαδικασία που ξεκινήσαμε στις 24 Μαΐου ενόψει των παράνομων κρατήσεων (των Nuriye Gülmen και Semih Özakça) έληξε. Δοκιμάσαμε τουλάχιστον επιμελώς όλους τους δυνατούς τρόπους που προσφέρονται από τους ισχύοντες νόμους. Αυτό που έχει απομείνει τώρα είναι ο λαός της Τουρκίας και η συνείδησή τους - που οι Nuriye και Semih πάντα εμπιστεύονταν  και αγαπούσαν καθ 'όλη τη διάρκεια της πορείας τους - και η ίδια τους η αξιοπρέπεια, την οποία προστατεύουν θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Και αυτό απαιτεί «νόμους»! Είμαστε στο πλευρό τους ", δήλωσαν οι δικηγόροι του Λαϊκού Νομικού Γραφείου της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επ- Ανάσταση

  Η επανάσταση χωρίς την Ανάσταση δε μπορεί να υπάρξει αλλά και η Ανάσταση τροφοδοτεί επαναστάσεις. Όταν ο θάνατος νικιέται δε θα μπορούσαν ...