Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Δύσκολη υπόθεση οι εκλογές στην Αφρική-Ταραχές στην Κένυα

No protester was killed by live bullet, the country is safe - Kenyan government
africanews

Η κυβέρνηση της Κένυας απέρριψε τις αναφορές για πυροβολισμούς εναντίον  των διαδηλωτών από την αστυνομία λέγοντας ότι η χώρα είναι ασφαλής και δεν υπάρχουν ανασφαλείς περιοχές εκτός από τμήματα της πρωτεύουσας και της πόλης-λιμανιού Kisumu.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Fred Matiangi δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης το πρωί του Σαββάτου ότι δεν υπάρχουν διαδηλώσεις στη χώρα αλλά εγκληματικές δραστηριότητες στις φτωχογειτονιές Mathare και Kibera στο Ναϊρόμπι και στο Kisumu.

"Η αστυνομία δεν έχει χρησιμοποιήσει βία  ενάντια στους ειρηνικούς διαδηλωτές αυτής της χώρας. Οι υπηρεσίες ασφαλείας αντιμετωπίζουν τα άτομα που λεηλατούν και διαπράττουν βία. Δεν είναι διαδηλωτές αλλά εγκληματίες », είπε.



"Κανείς δεν έχει πεθάνει από σφαίρες. Είναι όλα φήμες και ψέματα. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσει η εγκληματικότητα. Δεν υπάρχει ανάγκη για συναγερμό, η χώρα είναι ασφαλής », πρόσθεσε.


Αυτή η δήλωση ακολουθεί τις αναφορές για τη δολοφονία τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων από αδέσποτες σφαίρες, συμπεριλαμβανομένης μιας νεαρής κοπέλας που χτυπήθηκε σε μπαλκόνι κατά τη διάρκεια σποραδικών πυροβολισμών από την αστυνομία.

Η αστυνομία επέμεινε ότι έριξε μόνο δακρυγόνα ενάντια στις αναφορές μαρτύρων που λένε ότι  σφαίρες ρίχτηκαν αφήνοντας φυσίγγια  στο δρόμο.

Ο Matiangi προειδοποίησε μερικά  μέσα μαζικής ενημέρωσης για "τη μετάδοση παλιών πλάνων βίας και μερικών με βία από ξένες χώρες".

Ανακοίνωσε επίσης τη σύλληψη ανθρώπων που διαδίδουν «εμπρηστικά» μηνύματα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να δημιουργήσουν ανασφάλεια στη χώρα.

"Έχουμε δει αυξημένο αριθμό εμπρηστικών μηνυμάτων στα κοινωνικά μέσα. Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν λάβει εντολή παρακολούθησης και σύλληψης των ενόχων. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι κάναμε κάποιες συλλήψεις ", ανέφερε χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των συλληφθέντων.

"Οι Κενυάτες πρέπει να επανέλθουν στην κανονική τους ζωή. Οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι σε θέση να προσφέρουν ασφάλεια », συνέστησε.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Πρόεδρος Uhuru Kenyatta ανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών του 2017.

Κέρδισε με 8.203.290 ψήφους που αντιπροσωπεύουν 54,27%, και ο αντίπαλός του Raila Odinga συγκέντρωσε πάνω από 6,7 εκατομμύρια ψήφους που αντιπροσωπεύουν 44,74%.

Ο Odinga απέρριψε τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...