Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ε,θα γράψω κι εγώ για τον Αντετοκούνμπο!

Αποτέλεσμα εικόνας για αντετοκούνμπο

Αίφνης και καλοκαιριάτικα μας προέκυψε θέμα Αντετοκούνμπο!Να πω ότι δεν υπήρξα ποτέ από αυτούς που χοροπηδάνε μόλις βλέπουν τον Γιάννη μια και ούτε το μπάσκετ μου πολυαρέσει ούτε το ΝΒΑ.Αλλά τη φάση του Αντετοκούνμπο τη γουστάρω.Μικρό παιδί από τη Νιγηρία,ζούσε από τα συσσίτια της Εκκλησίας και κατάφερε να έχει 100 εκατομ. συμβόλαιο στο ΝΒΑ.Κάτι σαν σύγχρονο παραμύθι.Υπάρχει και αυτό το συμβάν με τη σημαία που δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν βάζει μόνο καλάθια.

Το  πράγμα είναι απλό.Ο Γιάννης είχε έναν ελαφρύ αλλά ύπουλο τραυματισμό.Η Μπακς  που έχουν επενδύσει ένα σκασμό λεφτά πάνω του και σκοπεύει να χτίσει γύρω του την ομάδα της επόμενης σαιζόν τον πίεσε να μην παίξει.Έχει γίνει πάρα πολλές φορές.Οι ομάδες του ΝΒΑ όταν ακούν για διοργανώσεις με εθνικές ομάδες αντιδρούν σαν ασθενείς που τους κάνουν εξαγωγή δοντιών χωρίς αναισθησία.Ασκούν τεράστιες πιέσεις στους παίκτες τους να μην πηγαίνουν στα τουρνουά αυτά.Βέβαια ο οπαδός και ειδικά ο Έλληνας οπαδός θα γκρινιάξει,θα κράξει κλπ.



Κι εδώ μπαίνουν οι γνωστοί άγνωστοι και κάνουν το θέμα πολιτικό-κομματικό.Τι Χρυσαυγίτες να λένε για "βρωμοαφρικανούς" και "πίθηκους"(τα πιο ήπια σχόλια),τι υπέρμαχοι του πολυπολιτισμού να κραδαίνουν την ταμπέλα του ρατσιστή για όποιον κράζει τον Γιάννη,τι αριστεροί,ευρωπαϊστές και δεν ξέρω κι εγώ  τι άλλο.Μόνο ο Νταλάρας να κάνει συναυλία έλειπε.

Το θέμα δεν είναι για τα μούτρα τους.Ένα απλό αθλητικό θέμα είναι.Ναι,ο αθλητισμός πια είναι επαγγελματικός.Δεν το ξέραμε αυτό;Ναι ο Γιάννης έτρεχε σε ένα σωρό events(αυτά τα θέλει η ομάδα του) και μετά πόνεσε,ναι  το ανακοίνωσε λίγο άκομψα κλπ.Έτσι γίνεται όμως.Όταν θα φτιάξει όνομα και καριέρα και θα έχει λόγο για το  αν θα έρχεται ή όχι,τα ξαναλέμε.

Το ζήτημα είναι αλλού.Η Εθνική του μπάσκετ βγάζει μια εικόνα αφάνταστης προχειρότητας σε ένα σωρό θέματα(προπονητής,φιλικά σε ακατάλληλα γήπεδα κ.α.).Εκεί αξίζει να γίνουν οι όποιες αναλύσεις. Και ας σταματήσουμε να βγαίνουμε με "ελληνόμετρα","ρατσιστόμετρα" και άλλα               "-όμετρα".Ας αποδείξει ο καθένας τι είναι στην καθημερινότητά του.

Και κάτι τελευταίο.Ο μικρός είναι κινητή διαφήμιση για την Ελλάδα.Από εκεί δεν φαίνεται ο πατριωτισμός του;Μόνο άμα θα παίξει στην εθνική;Μην τρελαθούμε.

5 σχόλια:

  1. Εχεις δίκιο παπά μου. Έτσι είναι. Και γώ τις προάλλες στραμπούληξα το ποδάρι μου και κανείς δεν γύρισε να με κοιτάξει, ούτε ασχολήθηκε με μένα. Δεν είμαι εγώ άνθρωπος. Και απο καλάθια άλλο τίποτε. Όλη μέρα σούπερ μάρκετ για να φέρω φαί στην οικογένεια.Ή μήπως δεν έχω γώ πατριωτισμό που ανασταίνω 6 παιδιά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστεύω να είσαι από εκείνους που πάνε πέντε λεπτά πριν κλείσει το σούπερ μάρκετ για να ψωνίσει;Πολύ ενοχλητικοί αυτοί οι τύποι!

      Διαγραφή
  2. Μια άλλη άποψη:
    Ο Αντετοκούνμπο είναι μπασκεμπολίστας. Αυτό είναι το ταλέντο του, το χάρισμά του. Το πώς θα το διαθέσει είναι δικό του θέμα. Αν θα το αφήσει να ατονήσει απλώνοντας την αρίδα του και πίνοντας μπύρες, αν θα εργαστεί σκληρά και πόσο και πού, αν θα κάνει συμβόλαια και ποιά...κλπ. Αυτό είναι θέμα της δικής του ελευθερίας.
    Εμείς τώρα από που κι ως πού τον βάζουμε απέναντί μας σε ένα βάθρο και αρχίζουμε να του αποδίδουμε ιδιότητες (του πατριωτη, του εμπορευματοποιημένου, του καλού ή του κακού παιδιού κλπ.), στήνοντας έτσι μια παγίδα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τον οποίο στο εξής θα κρίνουμε αν κάθε του πράξη και κάθε του λόγος, ανταποκρίνεται σε αυτά που εμείς του φορέσαμε;
    Αυτό ισχύει για όλα τα ινδάλματα, είναι η παγίδα τους και η παγίδα μας και μπορεί εξίσου καλά να ισχύει για κάθε άνθρωπο που συναντάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ 1000% με αυτόν που συμφωνεί με τα του παράκοσμου που έγραψε: "στήνοντας έτσι μια παγίδα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τον οποίο στο εξής θα κρίνουμε αν κάθε του πράξη και κάθε του λόγος, ανταποκρίνεται σε αυτά που εμείς του φορέσαμε;
    Αυτό ισχύει για όλα τα ινδάλματα, είναι η παγίδα τους και η παγίδα μας και μπορεί εξίσου καλά να ισχύει για κάθε άνθρωπο που συναντάμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το κράτος

  Όσο το σκέφτομαι σημασία δεν έχει το χρώμα, το πολιτικό πρόσημο. Δεν έχει σημασία αν κυβερνά σήμερα η ΝΔ, χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το ΠΑΣΟΚ(χι...