Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Παραληρήματα θερινής νυκτός



- Ο κόσμος μας έχει θεμελιωθεί στην αδικία.Ακόμα και αυτοί που υποστηρίζουν πως επιζητούν να καταπολεμήσουν την αδικία επί της ουσίας θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους εκδοχή αδικίας που αυτοί αντιλαμβάνονται ως δικαιοσύνη.

- Η αγένεια είναι και αυτή μια μορφή τέχνης.Δυστυχώς είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των αγενών σε σχέση με αυτούς που κατέχουν την τέχνη της αγένειας.

- Ο καπιταλισμός δεν πέφτει διότι πολύ απλά δεν υπάρχει τίποτα σε αυτά που να προτείνουν οι αντίπαλοί του που να είναι πιο δελεαστικό ακόμα και από τον αποκρουστικό νεοφιλελευθερισμό.Κανείς δε θέλει να ζήσει σε αυτούς τους "παραδείσους" που μας προτείνουν διάφοροι από δω και από κει.

- Το σεξ,για να επανέλθω στο θέμα,από μόνο του ούτε καλό ούτε κακό είναι.Από τη χρήση του εξαρτάται.Ακόμα ενώ είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε μια σχέση δεν μπορεί να είναι ούτε ο μόνος ούτε καν ο πιο βασικός.Τι ωραία που τα γράφω ώρες ώρες.

- Στην Εκκλησία όλα γίνονται από αγάπη.Έτσι κάποιος κληρικός ή λαϊκός που ξέρει τα της πνευματικής ζωής,μπορεί να σου διαλύσει την προσωπική ζωή και να σου δημιουργήσει χίλια δυο δυσεπούλωτα τραύματα,έτσι,από αγάπη.

- Αξιοθαύμαστο το γεγονός πως πολλοί άνθρωποι(επιτυχημένοι στα επαγγελματικά και τα κοινωνικά τους) με το που μπαίνουν εντός ενός ναού εξαφανίζουν κάθε ίχνος προσωπικότητάς τους και γίνονται έρμαια του κάθε ανισόρροπου που μπορεί να βρεθεί στο διάβα τους.

- Σημασία δεν έχει αν βλέπεις τα πράγματα από "αριστερή" ή "δεξιά" οπτική,από "ένθεη" ή "άθεη", "επιστημονικά" ή "μεταφυσικά".Σημασία έχει,για αρχή,να βλέπεις τα πράγματα και όχι να τα φαντάζεσαι.

6 σχόλια:

  1. Αυτοί που δεν μπορούν να δουν τα πράγματα και τα φαντάζονται είναι διότι δεν μπορούν να δουν τους εαυτούς τους μέσα σ'αυτά. Οι επιτυχημένοι πως να αποδεχτούν την φουλ αποτυχία τους, ούτε βλέφαρο προς τα κει, ούτε βλέφαρο! Ευκολότερη είναι η διαστρεβλωση των πραγμάτων, δεν είναι;
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι.Διαστρέβλωσε τη πραγματικότητά σου αν θες.Μη θες να την επιβάλεις κιόλας

      Διαγραφή
  2. Εύγε για τα παραληρήματα και περιμένουμε περισσότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...