Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Αιθιοπία: Μοναχός 114(;) ετών νικά τον κορωνοϊό

Photos: 114-year-old Ethiopian monk survives coronavirus

https://www.africanews.com/2020/06/29/photos-114-year-old-ethiopian-monk-survives-coronavirus/

Ένας ορθόδοξος Αιθίοπας μοναχός,  η οικογένεια του οποίου  λέει ότι είναι 114 ετών, επέζησε του κορωνοϊού. Ο Tilahun Woldemichael πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Πέμπτη μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες.

Έλαβε οξυγόνο και δεξαμεθαζόνη, ένα φθηνό και ευρέως διαθέσιμο στεροειδές που οι ερευνητές στην Αγγλία δήλωσαν ότι μείωσε τους θανάτους έως και το ένα τρίτο σε ασθενείς με σοβαρή ασθένεια.


Ο υπουργός Υγείας της Αιθιοπίας είπε ότι το υπουργείο συνιστά την επείγουσα χρήση του φαρμάκου για ασθενείς με COVID -19 που χρειάζονται αναπνευστήρα ή οξυγόνο.

Ο εγγονός του Tilahun Biniam Leulseged είπε ότι δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης για να αποδείξει την ηλικία του μοναχού, αλλά έδειξε μια φωτογραφία του που γιορτάζει τα 100α γενέθλιά του. «Κοίταζε και εκεί νέος φαίνεται», δήλωσε ο Μπινιάμ στο Associated Press το Σάββατο.

Είπε ότι ανησύχησε όταν ο παππούς του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά «είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είμαστε ξανά μαζί». Η Αιθιοπία έχει περισσότερα από 5.200 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...