Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Παραλ(ία)ήρημα




-Χαμός από κρούσματα λέει σήμερα.65 ολάκερα κρούσματα λέει.Μόνο που τα 34 είναι απ'όξω.Βρέθηκαν στις πύλες εισόδου και σε ένα καράβι που έκανε επισκευές έξω από τον Πειραιά.Άρα σε σχέση με χθες είχαμε μείωση.Άρα;Η δημιουργία πανικού από τους ηλίθιους δημοσιογράφους δίνει όπλα στα χέρια των επικίνδυνα βαρεμένων από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά που προσπαθεί να μας πείσει πως δεν υπάρχει κορωνοϊός. Τι χώρα έχουμε ρε γαμώτο...

-Ας μου εξηγήσει κάποιος όσο πιο απλά γίνεται,διότι είμαι μάλλον ηλίθιος.Πώς συνδέεται ο κορωνοϊός με το 5G;

- Ξύπνησαν βλέπω οι ειδικοί και εισηγήθηκαν περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ. Κάλλιο αργά ...

- Κάπου πήρε το μάτι μου πως χιλιάδες Έλληνες τουρίστες πάνε στη Τουρκία παρά τις προκλήσεις Ερντογάν.Και τον κορωνοϊό που κρύβει θα πρόσθετα.Ε,άμα τα θέλει ο πισινός σου ως λαός...

- Όταν βρεθεί το εμβόλιο και εξαφανιστεί ο ιός,οι θρησκευόμενοι θα ευχαριστήσουν τον Θεό που μας φώτισε και βρήκαμε τη λύση,οι επιστημονιστές θα μιλήσουν για την ανωτερότητα της επιστήμης έναντι οποιουδήποτε άλλου αντιπάλου,όσοι πιστεύουν στα ζώδια θα βρουν πως κάπου κάποτε είχε γραφτεί στα άστρα όλο αυτό,αυτοί που δεν πιστεύουν πως υπάρχει ιός θα λένε πως ούτε το εμβόλιο υπάρχει και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε αυτό στο οποίο είμαστε καταπληκτικοί.Να κάνουμε αφόρητη ο ένας τη ζωή του άλλου.

- Μου λείπουν οι εποχές που το μεγαλύτερο πρόβλημά μου ήταν πως θα πω σε μια κοπέλα πως μ'αρέσει(συνήθως δεν το έλεγα ποτέ ή το έλεγα εξαιρετικά άτσαλα και με απίστευτα ποσοστά αποτυχίας) ή πως να αποφύγω κάποια κοπέλα που της άρεσα αλλά δεν μου άρεσε(ναι,υπήρχαν κι αυτές οι περιπτώσεις).Τι ωραίες εποχές!

8 σχόλια:

  1. «-Ας μου εξηγήσει κάποιος όσο πιο απλά γίνεται, διότι είμαι μάλλον ηλίθιος. Πώς συνδέεται ο κορωνοϊός με το 5G;»
    Όταν συνδέεις δυο δημοφιλείς θεωρίες συνομωσίας, δημιουργείς μια ακόμη καλύτερη θεωρία συνομωσίας, που θα πουλήσει περισσότερο.
    Πρακτικά αυτό προέκυψε από κάποιους εξ Αμερικής ολιστικούς & ομοιοπαθητικούς «γιατρούς» που ισχυρίζονται ότι όλες οι επιδημίες προήλθαν από την ιονισμένη ατμόσφαιρα, η οποία ιονίστηκε από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο προέρχεται από τις κεραίες. Και κάθε φορά που βγαίνει νέου τύπου κεραία (και ακτινοβολία) αυτό ενισχύεται και προκαλούνται ασθένειες, επιδημίες κλπ. (Κοινώς να ‘χαμε να λέγαμε και να’ χαμε να πούμε).

    «- Όταν βρεθεί το εμβόλιο και εξαφανιστεί ο ιός, οι θρησκευόμενοι θα ευχαριστήσουν τον Θεό που μας φώτισε και βρήκαμε τη λύση…»
    Δυστυχώς προβλέπω ότι οι θρησκευόμενοι δεν θα κάνουν εμβόλιο. Τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Ήδη έχουν περάσει οι «γραμμές» και είτε φοβούνται ότι θα τους τσιπάρουν είτε ότι θα βάλουν κάτι μέσα για να τους ξεκάνουν. Πρόλαβε ήδη από την αρχή της εξάπλωσης του κορονοιού, μεγαλόσχημο μέλος της Ιεράς Συνόδου (γνωστό για την αγάπη του στις θεωρίες συνομωσίας) να εκφράσει «επιφυλάξεις» για το κατά πόσο πρέπει ο κόσμος να κάνει εμβόλιο όταν αυτό βγει καθώς θα υπάρχει ζήτημα για το περιεχόμενο αυτού του εμβολίου (ποιος, που, πότε, γιατί, με ποια στοιχεία, άστο να πάει άστο). Το αν θα πάρει κόσμο στο λαιμό του ποσώς τον ενδιαφέρει.
    Αλλά Παπακώστα εσύ δεν είσαι ο παπάς – γκουρού της γειτονιάς ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής, βιολογίας, μικροβιολογίας, και τεχνολογίας, να ενημερωθείς πάραυτα!

    ΥΓ. Κ εμένα μου λείπουν πολύ οι εποχές αυτές που λες. Η ξενοιασιά έχει φύγει από το παράθυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -ΟΚ.Αλλά πώς γίνεται και αυτοί που δεν πιστεύουν πως υπάρχει πανδημία,πιστεύουν πως την προκαλεί το 5G;

    -Ναι,θα έχουμε και τον πόλεμο των εμβολίων σε λίγο.
    Σε λίγο δε θα είμαι παπάς γενικότερα όπως πάει το πράγμα και με όσα βλέπω αλλά τέλος πάντων...

    -Ξενοιασιά δεν υπήρχε.Αυτά που μας φαίνονται απλά τώρα,τότε μας φαίνονταν βουνό ολόκληρο.Υπήρχε όμως μια γοητεία,υπήρχαν όνειρα,ένας κόσμος που (νομίζαμε πως) θα κατακτούσαμε.Αν ξεπερνούσαμε το ζήτημα του πως θα μιλήσουμε στη κοπέλα που μας άρεσε δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Δύσκολο ερώτημα δεν ξέρω πως το καταφέρνουν. Πιστεύω ότι το αίσθημα καταδιωξης που έχουν το τρεφουν όσο μπορούν περισσότερο, θέλουν πάντα να πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι κάποιος μόνιμα θέλει το κακό τους...

      2) Μακάρι να παραμείνεις παπάς γιατί οι φωνές λογικής στην εκκλησία βρίσκονται σε έλλειψη (ίσως η πάντα να ήταν έτσι).

      3) Προ κρίσης οκ περισσότεροι δεν είχαν άγχος πως θα βγει πέρα ο μηνας. Τα τελευταία δέκα χρόνια περισσότερο αγχωνόμαστε για το το πώς θα βγει μήνας και "προβλήματα" προ κρίσης είτε έχουν βγει από το καδρο είτε μοιάζουν επουσιώδη. Χωρίς αυτό να είναι οπωσδήποτε καλό ή κακό. Μάλλον μια ακραία συνειδητοποίηση ότι ο κόσμος άλλαξε οριστικά.

      Διαγραφή
    2. -Ναι,έχει μια λογική.Μου κάνει εντύπωση πως "παραδοσιακοί ορθόδοξοι" προσλαμβάνουν έτσι εύκολα προτεσταντικής ή και άλλης προέλευσης παλαβομάρες.Η ομοιοπαθητική δεν είναι στο στόχαστρο όλων αυτών;

      -Ναι,αλλά και ο παραλογισμός δεν αντέχεται.Ούτε η στενομυαλιά,ούτε και οι συμβιβασμοί τους οποίους πρέπει κάθε μέρα να κάνεις απέναντι στους πιο απίστευτους και γραφικούς τύπους.Τέλος πάντων,κρίσεις που έρχονται και φεύγουν είναι αυτές.Μέχρι το βράδυ θα μου έχει περάσει.

      -Ασχήμυνε πολύ...

      Διαγραφή
  3. Πριν λιγες μερες παιδια συναντηθηκα με εναν Ιερομοναχο που ειναι στη μονη Λαγκαδα ο οποιος υπηρξε υποτακτικος του γεροντα Εφραιμ της Αριζονας! Απο πολλα που μου εχει πει αρχιζω πια και συνειδητοπιω καποια πραγματα! Εχουν τη "γοητεια" τους οι θεωριες συνομωσιας τελικως ομως εχουμε ξεχασει αυτο που ελεγε ο Ιερος Χρυσοστομος! Εαν μετανοει ο ανθρωπος μετανοει και ο Θεος μαζι του! Μια φοβομαστε τους ιους, μια το εμβολιο, μια το μικροτσιπ, μια το χαραγμα! Δυστυχως ειναι η αμετανοησια μας που μας κανει και φοβομαστε αλλα και η αμετανοησια μας ειναι που προκαλει πανδημιες, 5G, τσιπακια και ουτω καθ'εξης! Και εγω δηλαδη που καθομουν τοσο καιρο να μαθω απο που εμαθε ο ανθρωπος ολες τις επιστιμες και τις τεχνες του παρελθοντος και ας εμαθα οτι ηταν οι γιγαντες-τιτανες -νεφελιμ που διδαξαν στον ανθρωπο και τεχνες και επιστημες και μαγγανειες τι καταλαβα? οι γιγαντες πεθαναν! Ζουνε μονο στη φαντασια του Δημοσθενη και στη φαντασια καποιων αλλων! Ας μαθαν και οι ανθρωποι τα βοτανα να τα κανουν φαρμακα τι καταλαβαν? Εαν απομακρυνεσαι απο τη χαρη του Θεου αχρηστευεται το φαρμακο γιατι η Χαρη δινει συντηριτικη και θεραπευτικη ενεργεια στο φυτο και στο καθε πλασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου πήρε το μάτι μου πως βρήκαν οστά γίγαντα.Αλλά το έχασα...

      Διαγραφή
    2. δε μου κανει και εντυπωση! Αυτα πρεπει να κρυβονται! Θεωρια συνομωσιας? Δε θα το ελεγα! Τι πρεπει να κοινοποιειται στη δημοσιοτητα? απολιθωματα homo neaderdal, homo gracilis, homo robostus! Για ποιο λογο ολο αυτα? Ολοι οι ανθρωποι να καταγομαστε απο εναν αντρα και μια γυναικα? πω!πω! τι παραλογο ακουγεται! Τελειως αντιεπιστημονικο! Χρειαζεται μια "λογικοτερη" εξηγηση!

      Διαγραφή
  4. Φίλε Νίκο κάποια πηγή περί γιγάντων - νεφελίμ και επιστημών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...