Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Οι Νταλίτ του Νεπάλ διαδηλώνουν για τον θάνατο δύο νεαρών Νταλίτ

Police fire warning shots during demonstration by Dalit Struggle Committee

https://kathmandupost.com/province-no-2/2020/07/02/police-fire-warning-shots-during-demonstration-by-dalit-struggle-committee

Η αστυνομία έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα των Νταλίτ στην Τζανακπούρ την Πέμπτη.

Η διαδήλωση ξεκίνησε απαιτώντας δικαιοσύνη για τον Raju Sada, έναν έφηβο που πέθανε χωρίς να του παρασχεθεί νοσηλεία σε εγκατάσταση απομόνωσης στο Dhanusha και τον Shambhu Sada, ο οποίος πέθανε υπό κράτηση.

Η επιτροπή διοργάνωσε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας ξεκινώντας από το Pidari Chowk ζητώντας νομική δράση κατά των ένοχων και απασχόληση για τα μέλη της οικογένειας των αποθανόντων.



Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και προειδοποιητικά πυρά στην προσπάθεια να διαλύσει τους διαδηλωτές κοντά στο Madhesh Bhawan. Η επιτροπή σχεδίαζε να διαμαρτυρηθεί μπροστά από το γραφείο του υπουργού στο Madhesh Bahwan και το Γραφείο Περιφερειακής Διοίκησης. Θα προγραμματίσουν αργότερα μια συνάντηση στο Janak Chowk.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ενήργησαν αφού οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο Γραφείο του Αρχηγού και προσπάθησαν να βανδαλίσουν περιουσίες.

Στις 11 Ιουνίου, ο Raju Sada, 16 ετών, από τη Πτέρυγα 7 του Δήμου Hanshapur, εισήχθη στο θάλαμο απομόνωσης του επαρχιακού νοσοκομείου Janakpur μετά από θετική εξέταση για τον κορωνοϊό με γρήγορο τεστ. Πέθανε εκεί στις 23 Ιουνίου. Οι γιατροί αρνήθηκαν να παράσχουν νοσηλεία στον Raju καθώς υποψιάζονταν κορωνοϊό αφού παρουσίασε συμπτώματα διάρροιας, αλλά τα δείγματά του ήταν αρνητικά για τον Covid-19 σε αναφορές που δημοσιοποιήθηκαν μετά το θάνατό του.

Ο Shambhu Sada, ο οποίος συνελήφθη για μια υπόθεση τροχαίου ατυχήματος, πέθανε υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής Sabaila.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...