Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Αρχαία αντικείμενα στο βυθό της αυστραλιανής θάλασσας

Μια γενική άποψη της περιοχής όπου ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Flinders, το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και το Πανεπιστήμιο James Cook ανακάλυψαν υποβρύχια αντικείμενα που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια όταν ο βυθός ήταν ξηρά, στην Αυστραλία.


https://sputniknews.gr/fotografies/202007027720535/


Ενθουσιασμό στην επιστημονική κοινότητα της Αυστραλίας έχει προκαλέσει η πρόσφατη ανακάλυψη αρχαιολογικών αντικειμένων στον βυθό της θάλασσας.

Eπιστήμονες ανακάλυψαν τους πρώτους αρχαίους πολιτισμούς της Αυστραλίας, τα μυστικά των οποίων βρίσκονταν κρυμμένα στον πυθμένα της θάλασσας για χιλιάδες χρόνια.

Στα ευρήματα, συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με το abc.net.au εκατοντάδες λίθινα εργαλεία και λίθοι λείανσης.


Τα αντικείμενα εντοπίστηκαν σε δύο τοποθεσίες στην απομακρυσμένη περιοχή Πιλμπάρα της Δυτικής Αυστραλίας, κοντά στη χερσόνησο Μπουρούπ.

Η ξηρά της Αυστραλίας ήταν πολύ μεγαλύτερη, σχεδόν κατά το ένα τρίτο, πριν η στάθμη της θάλασσας αυξηθεί και πνίξει τα εδάφη πριν από 7.000 έως 18.000 χρόνια μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων.

Η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε κατά 130 μέτρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συρρικνώνοντας τη χερσαία μάζα της χώρας κατά δύο εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και παραδίδοντάς τη στη θάλασσα.


Αντικείμενα από Αβορίγινες στην υφαλοκρηπίδα αποκαλύπτουν αρχαία υποθαλάσσια πολιτιστικά τοπία στη βορειοδυτική Αυστραλία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Flinders, το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και το Πανεπιστήμιο James Cook εργάζονται για την ανακάλυψη υποβρύχιων αντικειμένων που χρονολογούνται πριν από χιλιάδες χρόνια όταν ο βυθός της θάλασσας ήταν ξηρά, στο Αρχιπέλαγος Ντάμπιερ της Αυστραλίας.

Δύτες αναζητούν αρχαία αντικείμενα στο Αρχιπέλαγος Ντάμπιερ της Αυστραλίας.


Αντικείμενα από Αβορίγινες στην υφαλοκρηπίδα αποκαλύπτουν αρχαία υποθαλάσσια πολιτιστικά τοπία στη βορειοδυτική Αυστραλία.

Μια γενική άποψη της περιοχής όπου ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Flinders, το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και το Πανεπιστήμιο James Cook ανακάλυψαν υποβρύχια αντικείμενα από όταν ο βυθός ήταν ξηρά, στην Αυστραλία

Τα υποβρύχια αντικείμενα που βρήκαν οι ερευνητές ανήκουν σε μια εποχή πριν από χιλιάδες χρόνια.

Οι ερευνητές ψάχνουν τον βυθό σπιθαμή προς σπιθαμή για αρχαία αντικείμενα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...