Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Οι κινεζικές αρχές διέταξαν την αφαίρεση σημαιών προσευχής στο ανατολικό Θιβέτ

Material Published by Authorities as Part of the Campaign

https://www.freetibet.org/news-media/na/chinese-authorities-order-removal-tibetan-prayer-flags-eastern-tibet

Οι αρχές είπαν πως οι θιβετιανές σημαίες προσευχής πρέπει να αφαιρεθούν στην κομητεία Golog, στο ανατολικό Θιβέτ ως μέρος περιβαλλοντικού καθαρισμού.

Οι κινεζικές αρχές διέταξαν την αφαίρεση των σημαιών προσευχής του Θιβέτ από τα βουνά, τα μοναστήρια και τα χωριά στην αυτόνομη περιφέρεια του Θιβέτ, στο ανατολικό Θιβέτ, όπως έμαθε ο συνεργάτης ερευνητής του Free Tibet, Tibet Watch.

Οι αρχές διέταξαν τους ντόπιους θιβετιανούς πολίτες και μοναχούς να αφαιρέσουν τις σημαίες, αιτιολογώντας την διαταγή ως μέρος ενός περιβαλλοντικού καθαρισμού, ανέφεραν πηγές στο Tibet Watch. 


Οι πηγές ανέφεραν ότι οι διαταγές έχουν εκτελεστεί στο νομό Machen και σε άλλες περιοχές της αυτόνομης περιφέρειας του Θιβέτ, Golog. Πρόσθεσαν ότι ο περιβαλλοντικός καθαρισμός ξεκίνησε τον Μάρτιο και συνεχίζεται έκτοτε.

Οι θιβετιανές σημαίες προσευχής κρέμονται παραδοσιακά σε περιοχές του Θιβέτ σε στέγες σπιτιών, μοναστηριών, βουνών και ιερών χώρων. Αντιπροσωπεύουν προσευχές για την αποτροπή του κακού, τη διάδοση της καλής τύχης και την καλή υγεία.

Οι κινεζικές αρχές στην περιοχή έχουν χρησιμοποιήσει τη εκστρατεία καθαρισμού για να αφαιρέσουν τις σημαίες προσευχής και κάλεσαν τους πολίτες να βοηθήσουν σε μεγάλη κλίμακα, σύμφωνα με το Tibet Watch.

Τα επίσημα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η εκστρατεία ξεκίνησε τον Μάρτιο ως «δραστηριότητα καθαρισμού και ανανέωσης του περιβάλλοντος» με περισσότερους από 5900 μοναχούς να συμμετέχουν από 66 μοναστήρια.

Η ίδια πηγή ειδήσεων ανέφερε ότι πάνω από 6000 δημόσια ενημερωτικά φυλλάδια έχουν διανεμηθεί στο Γκόλογκ, την αυτόνομη περιφέρεια του Θιβέτ.

Έχουν επίσης παρατηρηθεί αυξημένη επιτήρηση και περιορισμοί στις διαδικτυακές επικοινωνίες τους τελευταίους μήνες, δήλωσε η Tibet Watch. Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός Θιβετιανών συνελήφθησαν σε σχέση με την παρακολούθηση των κοινωνικών μέσων στην περιοχή. 

Το Free Tibet ανέφερε πρόσφατα ότι υπήρξε καταστολή των επικοινωνιών στο Θιβέτ κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού και ορισμένοι εξόριστοι του Θιβέτ με ισχυρούς δεσμούς με ανθρώπους στο Θιβέτ είδαν περιορισμούς στις επικοινωνίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...