Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Τα πυροβόλα όπλα στη Γεωργία

The History of Georgian Firearms Development

https://www.georgianjournal.ge/discover-georgia/36372-the-history-of-georgian-firearms-development.html

Τον 9ο αιώνα, ένα όπλο ανακαλύφηκε στην Κίνα που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών. Η χρήση του σε στρατιωτικές υποθέσεις ξεκίνησε σχετικά αργά τον 11ο αιώνα.

Το όπλο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα τον 10ο αιώνα, είχε μεντεσέ μπαμπού και ήταν αρκετά επικίνδυνο στη χρήση. Αυτός είναι ο πρόγονος της κάννης με φλοιό μπαμπού, που θεωρείται το πρωτότυπο όλων των πυροβόλων όπλων. Στην Ευρώπη, τα πυροβόλα όπλα εμφανίστηκαν πολύ αργότερα, στις αρχές του 14ου αιώνα,όταν άρχισε η διαφοροποίηση των όπλων κυνηγιού και των πυροβόλων όπλων.



Σε σύγκριση με τα όπλα μάχης, τα κυνηγετικά τουφέκια ήταν πάντα πολύ πιο εξελιγμένα και καλλιτεχνικά. Πίσω στα τέλη του Μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκαν σκηνές κυνηγιού με χαρακτικές ή άλλες τεχνικές. Με την πάροδο του χρόνου, η τέχνη του εξοπλισμού απέκτησε μια ανεξάρτητη ανάπτυξη που μετέτρεψε αυτή την κατεύθυνση της τέχνης σε μια σύνθεση τέχνης και μηχανικής ιδιοφυίας.

Ο πολλαπλασιασμός των πυροβόλων όπλων στη Γεωργία ξεκίνησε τον 16ο αιώνα. Η χρήση πυροβόλων όπλων από Γεωργιανούς επιβεβαιώνεται στο δεύτερο μισό του XVI αιώνα. Τα πυροβόλα όπλα εισήχθησαν από το εξωτερικό στη Γεωργία στις αρχές και τα μέσα του 16ου αιώνα. Η πηγή τέτοιων όπλων για τη Νότια και Δυτική Γεωργία είναι η Οθωμανική Αυτοκρατορία και για την  Ανατολική Γεωργία η Περσία.
Adjara Tour - Tours in Georgia, Cruises, Excursions, Guides ...
Τον δέκατο έβδομο αιώνα, οι αναφορές για πυροβόλα όπλα αυξάνονται. Κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα, εξαπλώθηκαν ευρέως στη Γεωργία. Τα πυροβόλα όπλα φτάνουν στις ορεινές περιοχές και της δυτικής και της ανατολικής Γεωργίας.

Τα τουρκικά όπλα είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη πυροβόλων όπλων της Γεωργίας. 


Στο τέλος του XVII αιώνα, αυτή η ομοιότητα είναι αρκετά αισθητή και από τον XVIII σχηματίστηκε ένας καυκάσιος τύπος πυροβόλων όπλων, όπου μια από τα κορυφαίες θέσεις κατέχουν τα γεωργιανά όπλα που ονομάζονται "Tbilisuri Dambacha" και "Machakhela".

Τον 19ο αιώνα, η Τιφλίδα ήταν γεμάτη από λεγόμενους δασκάλους όπλων. Αυτό δεν ήταν περίεργο, καθώς η Τιφλίδα ήταν η πρωτεύουσα ολόκληρου του Υπερκαυκάσου, και εκεί ήταν παρόντες τόσο ο πελάτης όσο και ο παρουσιαστής των όπλων.
დამბაჩა - 1 500ლ. ანტიკური იარაღი

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...