Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Sarkissian από τη Γαλλία:Δεν υποκύπτουμε στον Αζέρικο εκβιασμό

Πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν (C) παρατηρείται κατά την άφιξη στη Γαλλία σχετικά με την πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, 7 Μαρτίου 2017.

presstv.com
Ο Αρμένιος πρόεδρος ζήτησε από τις παγκόσμιες δυνάμεις να εντείνουν τις πιέσεις στο Αζερμπαϊτζάν για να αποτρέψουν αυτό που αποκάλεσε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος ετοιμάζεται να συναντηθεί με το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι την Τετάρτη, κάλεσε τη Γαλλία, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να "δείξουν
 τι τίμημα θα πληρώσει  μία από τις πλευρές αν ξεκινήσει μια επίθεση."



"Αυτό θα έχει ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα", είπε, προσθέτοντας, "Ο κίνδυνος ενός νέου πολέμου είναι σταθερός και θα συνεχιστεί μέχρι το Αζερμπαϊτζάν να πειστεί ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση."
Ο Σαρκισιάν κατηγόρησε τον Αζέρο ομόλογό του, Ilham Aliyev, πως σαμποτάρει οποιαδήποτε πρόοδο με στόχο την επίλυση της διαφοράς μέσω στρατιωτικού εκβιασμού. "Αυτός (ο Αλίεφ) είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν θα ξεκινήσει έναν πόλεμο, αν η Αρμενία εκπληρώσει  τις απαιτήσεις του. Είπα ότι αυτό είναι εκβιασμός, δεν είναι ένας συμβιβασμός. "


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νοσταλγία...

  Φωτογραφία από τις παλιές καλές εποχές. Τότε που οι καλοί κύριοι έδιναν τα παπούτσια τους στα ξυπόλητα και νηστικά παιδάκια να τους τα γυα...