Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Κούρδισες μαχήτριες απώθησαν τον τουρκικό στρατό στη Συρία

10822316_10152884714908872_1696619217_n.jpg

ARA news
Hasakah  - Κούρδισες μαχήτριες  των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ) τη Δευτέρα συγκρούστηκαν με τις τουρκικές δυνάμεις στρατού κοντά στην πόλη της Amude, στη βορειοανατολική Συρία στο Κυβερνείο της Hasakah.
Οι συγκρούσεις ήρθαν μετά από μια προσπάθεια από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις να εισέλθουν στην κουρδική επικράτεια στη βορειοανατολική Συρία, όπου η Τουρκία συνεχίζει να χτίζει ένα τσιμεντένιο τοίχο, παράλληλα με τη διαχωριστική γραμμή.
"Ο τουρκικός στρατός τη Δευτέρα μπήκε στο συνοριακό χωριό Kharza, που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Amude. Ωστόσο, μια μονάδα YPJ άνοιξε πυρ στην τουρκική νηοπομπή εμποδίζοντας την προέλασή της", είπε μια αξιωματικός του YPJ στο ARA news.
"Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στην περιοχή του χωριού Kharza, όπου οι δυνάμεις μας χρησιμοποίησαν βαριά πολυβόλα για να αποκρούσει τα τουρκικά στρατεύματα ", δήλωσε η Κούρδισα αξιωματούχος.


Τουλάχιστον δύο Κούρδισες μαχήτριες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.
Δεν ήταν αμέσως σαφές αν οι συγκρούσεις οδήγησαν σε απώλειες μεταξύ των τουρκικών στρατευμάτων.
"Μετά από τρεις ώρες σποραδικών συγκρούσεων, ο τουρκικός στρατός αναγκάστηκε να αποχωρήσει.Υποχώρησαν προς την τουρκική πλευρά των συνόρων, "είπε η αξιωματικός του  YPJ στο ARA news.
Κούρδοι αξιωματούχοι καταδίκασαν τις προσπάθειες της Τουρκίας να κατασκευάσει σύνορα τείχη κοντά στα καντόνια-Kobani, Efrin και Hasakah της επαρχίας Rojava.
Την περασμένη εβδομάδα, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε  την κουρδική περιοχή του Afrin στο βορειοδυτικό Χαλέπι, με στόχο τα χωριά Maranaaz, Vilat al-Qadi και Sheikh Issa μετά την είσοδό τους στο συριακό έδαφος.
Αναφορά από: Qehreman Miste | Πηγή: ARA ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...