Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Τι χρειάζεται η Αίγυπτος για να σταματήσουν οι διωγμοί των Κοπτών

αναγκαστική εκτόπιση
Magdy Malak
Πρόσφατα, Κόπτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Αρίς, λόγω των απειλών που αντιμετωπίζουν. 6 Κόπτες έχουν σκοτωθεί από το Ισλαμικό Κράτος στο Σινά. Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει κατά των Κοπτών, και δεν είναι η πρώτη φορά που  εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις κοινότητές τους. Ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι αυτός ο εκτοπισμός στο Σινά δεν οφείλεται μόνο στην τρομοκρατία. Είναι, επίσης,  αποτέλεσμα της συμφωνίας των αρχών με το ευρύ κοινό ότι ο αναγκαστικός  εκτοπισμός  στην Άνω Αίγυπτο είναι θεμιτός. 
Η αναγκαστική εκτόπιση των Κοπτών δεν είναι απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό, είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, όταν οι Μουσουλμάνοι θέλουν να επιβάλλουν τους κανόνες τους σε άλλους, συμπεριλαμβανομένων της νομιμότητας και της νομοθεσίας. Αυτή η σοβαρή κατάσταση, όπως ανέφερα και έγραψα πολλές φορές παλιότερα , δεν θα επιλυθεί με μέτρα ασφαλείας μόνο, χρειάζεται να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες απ' αυτό. 


Όσο τα παιδιά μας συνεχίζουν να έχουν την ίδια εκπαίδευση στα σχολεία και τα τζαμιά, που ζητά στα παιδιά μουσουλμάνων να μισούν τους άλλους, επειδή είναι "άπιστοι" συνεχώς θα αντιμετωπίζουμε τέτοια  είδη  επεισοδίων στην Αίγυπτο όλη την ώρα, και σε πολλά μέρη.
Όταν φυτεύετε τους σπόρους στα  παιδιά να μισούν τους άλλους επειδή είναι χριστιανοί, μην περιμένετε  να γίνουν  άγγελοι  αυτά τα παιδιά όταν τελικά γίνουν ενήλικες.  
Δυστυχώς, ο  Σίσι κυβερνά ακόμη την Αίγυπτο με τους ίδιους παλιούς κανόνες και την ίδια παλιά προσέγγιση. Ο πρόεδρος δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει ότι η Αίγυπτος έχει ανάγκη από μια νέα και δημιουργική προσέγγιση που δεν έρχεται μόνο  μέσα από τα μέτρα ασφαλείας. 
Εν κατακλείδι, θέλω να καλέσω τον Πάπα και όλους τους Χριστιανούς να δώσουν προσοχή στους αδελφούς και τις αδελφές τους, οι οποίοι βρέθηκαν  εκτοπισμένοι τον τελευταίο καιρό, και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουμε, όπου είναι δυνατόν, σε αυτή την φρικτή  κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...