Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η κουρδική Οργή του Ευφράτη απελευθερώνει τέσσερα ακόμα χωριά στη Ράκα

15443293_1802508876686636_8089070309441189049_o.jpg

aranews

Raqqa  - Οι υποστηριζόμενες από τις  ΗΠΑ  Δημοκρατικές Δυνάμειες της Συρίας (SDF), την Κυριακή κατέλαβαν περισσότερα εδάφη στην ανατολική Raqqa, ωθώντας τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από τέσσερα ακόμα χωριά.

Τα υπό κουρδική ηγεσία στρατεύματα του  SDF κατέλαβαν τα χωριά Fatatish, Bir, Shamari και Shwehan στην ανατολική επαρχία του Κυβερνείου της Raqqa στη βορειοανατολική Συρία, μετά από συγκρούσεις με μαχητές του ISIS.

"Τουλάχιστον 20 τρομοκράτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις την Κυριακή, πριν η ομάδα αναγκαστεί να αποχωρήσει από αυτά τα χωριά,"δήλωσε ο  αξιωματικός του SDF Habun Οσμάν στο ARA news.


Η πρόοδος έρχεται ως μέρος της  τρίτης φάσης της υπό την ηγεσία του SDF Επιχείρησης Οργή του Ευφράτη  για τη Raqqa.

Το SDF έχει επίσης διασώσει δεκάδες πολίτες που χρησιμοποιήθηκαν από το ISIS ως ανθρώπινες ασπίδες στην ανατολική Raqqa.

"66 άμαχοι απελευθερώθηκαν από την τρομοκρατική ομάδα την Κυριακή", δήλωσε ο αξιωματούχος του SDF.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της Οργής του Ευφράτη , η οποία ξεκίνησε στις 6 Νοεμβρίου, 2016, το SDF απελευθέρωσε περίπου 560 km² στη Βόρεια Raqqa.

Στις 10 Δεκεμβρίου, το SDF δρομολόγησε τη δεύτερη φάση της Οργής του Ευφράτη , κατά την οποία κατέλαβε πάνω από 2500 km² στη Δυτική Raqqa.

Στις 4 Φεβρουαρίου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν την έναρξη της τρίτης φάσης της Επιχείρησης Οργή του Ευφράτη  στην Ανατολική Raqqa.

Η εκστρατεία έχει ως τελικό στόχο την απομόνωση της ριζοσπαστικής ομάδας ISIS στη de facto πρωτεύουσα της.

Ρεπορτάζ: Ahmed Shiwesh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...