Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ένας μήνας στη Παλαιστίνη μέσα από φωτογραφίες

Μια Παλαιστίνια εξετάζει το σπίτι της στον προσφυγικό καταυλισμό Balata στη βόρεια Δυτική Όχθη μετά την επίθεση από Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια της νύχτας, 3 Ιανουαρίου.
Ahmad Al-Bazz ActiveStills

Τα μέλη της οικογένειας των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια υποτιθέμενων επιθέσεων σε ισραηλινές δυνάμεις καλούν για τη μεταφορά των σωρών τους στην πόλη της Δυτικής Όχθης Χεβρώνας στις 4 Ιανουαρίου.
 Wisam Hashlamoun εικόνες APA
Ομάδα των ανδρών με τα πόδια μπροστά από το φορτηγό με τρύπες από σφαίρες στο παρμπρίζ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου,στο  κέντρο, με τον υπουργό Άμυνας Avigdor Lieberman, δεξιά, στη σκηνή της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ στις 8 Ιανουαρίου. Ένας Παλαιστίνιος οδηγός έπεσε σε μια ομάδα ισραηλινών στρατιωτών, σκοτώνοντας τέσσερις, προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί.
 Ronen Zvulun Reuters
Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ παίρνουν  μέρος σε μια διαδήλωση ενάντια στην κατεδάφιση 11 σπιτιών από τις ισραηλινές δυνάμεις στην παλαιστινιακή πόλη της Qalansawa στο βόρειο Ισραήλ 13 Ιανουαρίου.
 Keren Manor ActiveStills
Οι ισραηλινές δυνάμεις ξεριζώνουν δέντρα ελιάς σε ιδιωτική παλαιστινιακή γη για την κατασκευή της Παράκαμψης του Nabi Elias προς χάριν των ισραηλινών εποίκων στην περιοχή της πόλης της Δυτικής Όχθης Καλκίλια, 16 Ιανουαρίου. Ο ισραηλινός στρατός κήρυξε την περιοχή κλειστή στρατιωτική ζώνη όταν  γαιοκτήμονες, μαζί με έναν αριθμό ισραηλινών ακτιβιστών, έφτασαν στην περιοχή για να διαμαρτυρηθούν και να προσπαθήσουν να σταματήσεουν τον ξεριζωμό. Η παράκαμψη Nabi Elias θα περιλαμβάνει την απαλλοτρίωση 25 στρεμμάτων παλαιστινιακής γης, στα οποία υπάρχουν συνολικά 700 ελαιόδεντρα που ανήκουν στα παλαιστινιακά χωριά της Izbat Tabib, Azzun και Nabi Ηλία.
Keren Manor ActiveStills
Χαλάσματα των σπιτιών που καταστράφηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στο μη αναγνωρισμένο χωριό Βεδουίνων  Umm Al-Hiran, στην έρημο  Naqab στα νότια του Ισραήλ, 18 Ιανουαρίου. Ένας κάτοικος του χωριού και ένας Ισραηλινός αστυνομικός σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Faiz Αμπού Rmeleh ActiveStills
Ένας εργαζόμενος επιθεωρεί τον εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης ενός εργοστασίου αφαλάτωσης θαλασσινού νερού που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από τη UNICEF σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Αρχή στο Deir al-Balah, κεντρική Λωρίδα της Γάζας, στις 19 Ιανουαρίου.
 Ashraf Amra εικόνες APA
Παλαιστίνιοι στην πόλη της Δυτικής Όχθης Ναμπλούς διαμαρτύρονται για ένα σχέδιο που ανακοινώθηκε από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Donald Trump για να μετακινηθεί η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ 19 Ιανουαρίου.
 Nedal Eshtayah εικόνες APA
Ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα κατάσχουν παλαιστινιακές σημαίες κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο χωριό της περιοχής της Ιερουσαλήμ  al-Eizariya εναντίον ενός προτεινόμενου ισραηλινού νόμου να προσαρτήσει τον οικισμό Maale Adumim στο Ισραήλ, 20 Ιανουαρίου. Η διαδήλωση ήταν επίσης κατά της πρότασης για να μετακινηθεί  η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
 Anne PAQ ActiveStills
Διαδηλωτές στην Arara, μια πόλη στο βόρειο Ισραήλ, κρατούν πινακίδα που γράφει: "Σήμερα του γείτονά σου, αύριο το σπίτι σου" κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στις κατεδαφίσεις σπιτιών στις παλαιστινιακές κοινότητες στο Ισραήλ, 21 Ιανουαρίου.
 Haidi Motola ActiveStills
Ο ξυλουργός Hisham Kuhail οργανώνει διακοσμητικά αντικείμενα στο εργαστήριό του στη πόλη της Γάζας  στις 21 Ιανουαρίου.
 Mohammed Dahman εικόνες APA
Πενθούντες φέρουν το σώμα του Yaqoub Abu al-Qiyan κατά τη διάρκεια της κηδείας του, κοντά στην πόλη των Βεδουίνων HuRa, στην έρημο Naqab στο νότιο τμήμα του σημερινού Ισραήλ, στις 24 Ιανουαρίου. O Abu al-Qiyan πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής κατεδάφισης  σπιτιών στο μη αναγνωρισμένο χωριό Βεδουίνων της Um al-Hiran την προηγούμενη εβδομάδα. Το σώμα του είχε παρακρατηθεί από το Ισραήλ αρκετές μέρες και μεταφέρθηκε στην οικογένειά του μετά από δικαστική απόφαση.
 Faiz Αμπού Rmeleh ActiveStills
Ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις μπλοκάρουν τον κεντρικό δρόμο στο στρατόπεδο προσφύγων 
 της Shuafat 
 στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ κατάσχουν αυτοκίνητα στις 24 Ιανουαρίου. Μια μεγάλη δύναμη της αστυνομίας εισήλθαε στο στρατόπεδο για να διανείμει τα πρόστιμα κατά των αυτοκινήτων.Το στρατόπεδο προσφύγων 
Shuafat 
 είναι ο μόνος παλαιστινιακός προσφυγικός καταυλισμός που βρίσκεται εντός δημοτικών ορίων του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.
 Anne PAQ ActiveStills
Ισραηλινοί στρατιώτες προκαλούν Παλαιστίνιους αγρότες και εθελοντές στο χωριό Asira al-Qibliya κοντά στην πόλη της Δυτικής Όχθης Ναμπλούς, καθώς φυτεύουν ελαιόδεντρα και οργώνουν το έδαφος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρησης κατάσχεσης ιδιωτικής παλαιστινιακής γης στο κοντινό οικισμό της Yitzhar, 26 Ιανουαρίου .
 Ahmad Al-Bazz ActiveStills
Μία οικογένεια Παλαιστινίων ζεσταίνεται με μια φωτιά σε ένα χαμόσπιτο κατά τη διάρκεια του κρύου και βροχερού καιρού στο στρατόπεδο προσφύγων Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, στις 28 Ιανουαρίου.
 Ashraf Amra εικόνες APA
Πενθούντες φέρουν το σώμα του Mohamed Abu Khalifa κατά τη διάρκεια της κηδείας του στο στρατόπεδο προσφύγων της Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη, στις 29 Ιανουαρίου. O Abu Khalifa, 19 ετών, πυροβολήθηκε και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες που εισέβαλαν στο στρατόπεδο νωρίτερα την ίδια μέρα.
 Nedal Eshtayah εικόνες APA

electronicintifada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβόητοι!

  Το κακό είναι ότι βάζουμε την υπόληψή μας πάνω απ' όλα. Κάποτε ήθελα να βοηθήσω σε ένα θέμα κάποιο άτομο. Έκανα κάποια τηλέφωνα και κά...