Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Δυσαρέσκεια στην Τσετσενία για τη μεταφορά Ημέρας Πένθους

Τσετσενίας και Ινγκουσετίας άνθρωποι παραδόθηκαν στα τρένα στα φορτηγά.  Φεβρουάριος 1944. Στιγμιότυπο από ένα βίντεο από το χρήστη vainakh38 https://www.youtube.com/watch?v=DKmb-WX0OI0

kavkaz-uzel
Στις 23 Φεβρουαρίου, δεν υπάρχουν επίσημες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην επέτειο των απελάσεων από τον Στάλιν των Τσετσένων  που πρόκειται να διεξαχθούν στην Τσετσενία. Αυτό αναφέρθηκε από τη διοίκηση του ηγέτη της Τσετσενίας και της κυβέρνησης. Οι αξιωματούχοι έχουν επίσης σημειώσει ότι οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το Μάιο του 10. Πολλοί κάτοικοι της Τσετσενίας εκφράζουν εξαιρετικά αρνητική στάση απέναντι στην ακύρωση των εκδηλώσεων πένθους για την επέτειο των απελάσεων του Στάλιν.

Το "Caucasian Knot" ανέφερε ότι νωρίτερα, η Ημέρα Μνήμης και Θλίψης μνημονευόταν στην Τσετσενία στις 23 Φεβρουαρίου, την ημέρα της απέλασης ανθρώπων  της Τσετσενίας και Ινγκουσετίας στο Καζακστάν και την Κεντρική Ασία το 1944. Το 2011, ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ εξέδωσε ένα ψήφισμα για να ανακοινώσει την ημερομηνία της 10ης Μαΐου ως ημερομηνία του επίσημου πένθους για τα θύματα της απέλασης .Ο Ramzan Kadyrov εξήγησε την απόφασή του επικαλούμενος το γεγονός ότι η δημοκρατία πρέπει να γιορτάζει τις κρατικά γιορτές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της Ημέρας του Υπερασπιστή της  Πατρίδας, μαζί με τις  άλλες περιφέρειες.



Στις 22 Φεβρουαρίου, σε μια συνάντηση στο Γκρόζνι που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας,ο Ramzan Kadyrov υποστήριξε ότι οι Τσετσένοι ήταν οι ίδιοι υπεύθυνοι για την απέλασή τους.

Πολλοί κάτοικοι της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, ειδικά άνθρωποι της παλιάς γενιάς, είπαν ότι η ημέρα της 23ης Φεβρουαρίου εξακολουθεί να παραμένει γι 'αυτούς μια ημέρα πένθους για τους συγγενείς τους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των απελάσεων και των χρόνων της εξορίας.

Ο Wakha, κάτοικος του Γκρόζνι, σημειώνει ότι οι χειρότερες αναμνήσεις του συνδέονται με την απέλαση του 1944.

Ο Khava, ένας πρώην δάσκαλος, αναφέρει ότι οι αρχές της Τσετσενίας θέλουν να στερήσουν από τους πολίτες της Δημοκρατίας την ιστορική μνήμη τους, αν και ακόμη και το σοβιετικό καθεστώς απέτυχε να το κάνιε αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...