Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ασυνήθιστα μεγάλα αντικείμενα εντοπίστηκαν στους δακτύλιους του Κρόνου

απόδοση καλλιτέχνη ενός «σούπερ Κρόνος" σε ένα μακρινό ηλιακό σύστημα που βρέθηκαν πρόσφατα να διαθέτει δακτυλίους αρκετά μεγάλη για να επισκιάσει τη δική ήλιο της.

sputniknews

Το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA κατάφερε να πάρει φωτογραφίες  ασυνήθιστα μεγάλων αντικειμένων μέσα σε ένα από τα εξωτερικά δαχτυλίδια του Κρόνου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αποστολής του κοντά στον πλανήτη.

Όπως αναφέρθηκε από τη NASA, αυτά τα αντικείμενα ανακαλύφθηκαν από το διαστημικό σκάφος πέρυσι κατά τη διάρκεια μιας από τις πρώτες αποστολές του να εισέρχονται στην πολική τροχιά. Τα αντικείμενα δεν έχουν επίσημα ονόματα, με τους επιστήμονες να τα ονομάζουν  ανεπίσημα F16QA και F16QB.
Παρόμοια αντικείμενα έχουν εμφανιστεί στα δαχτυλίδια του Κρόνου, αλλά γρήγορα έφυγαν  ή καταστράφηκαν από τα φεγγάρια του Κρόνου,που βρίσκονται  σε τροχιά εντός των δακτυλίων ή δίπλα τους.


Αν τα δύο αντικείμενα μπορέσουν  να επιβιώσουν από  μια επερχόμενη συνάντηση με ένα από αυτά τα φεγγάρια, τον Προμηθέα, θα μπορούσαν να αλλάξουν σημαντικά την όψη  του πλανήτη.
Hardy αντικείμενα στο F δαχτυλίδι του Κρόνου
Ανθεκτικά αντικείμενα στο δαχτυλίδι F του Κρόνου
"Οι τροχιές τους μπορεί να εξελιχθούν, οδηγώντας τελικά σε μπάλες που διαπερνούν τον  πυρήνα  παράγοντας θεαματικά φαινόμενα, παρόλο που συγκρούονται με τον δακτύλιο σε χαμηλές ταχύτητες," έγραψε η ιστοσελίδα της NASA .
Οι δακτύλιοι του Κρόνου σχηματίζουν ένα σύστημα που περιβάλλει τον πλανήτη.Είναι το πιο γνωστό χαρακτηριστικό του πλανήτη, που αποτελείται από πολλά μικρά σωματίδια φτιαγμένα  σχεδόν εξ ολοκλήρου από πάγο. Μπορούν να φανούν από τη Γη με τη βοήθεια ενός τηλεσκοπίου.
Το δαχτυλίδι F είναι ένα από τα δαχτυλίδια του πλανήτη, τo  οποίο υποτίθεται ότι είναι ο πιο δραστήριος δακτύλιος στο ηλιακό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...