Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Για τις γελοιότητες περί στημένου πραξικοπήματος


Τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως τείνει να κυριαρχήσει στην ελληνική κοινή γνώμη η αντίληψη ότι το πραξικόπημα στην Τουρκία ήταν «στημένο». Δηλαδή, δεν επεδίωκε πραγματικά να ρίξει τον Ερντογάν αλλά να τον στηρίξει. Υπάρχουν και πληροφορίες, τις οποίες δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι η άποψη αυτή έχει κυριαρχήσει και στα υψηλά κλιμάκια του Υπουργείου Άμυνας και δεν ξέρουμε και που αλλού.


Γράφει ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Προκαλεί δέος το πώς, αξιόλογοι κατά τεκμήριο άνθρωποι, υιοθετούν τόσο αβασάνιστα μια άποψη σύμφωνα με την οποία ο Τουρκικός Στρατός, αλλά και το κεμαλικό κατεστημένο εν συνόλω, συνεργάστηκαν χαρούμενα ώστε να στήσουν μια θεατρική παράσταση αποτέλεσμα της οποίας θα ήταν να εξοντωθούν αυτοί και να ενισχυθεί ο Ερντογάν, που ως γνωστόν τόσο πολύ αγαπάνε!
Γιατί αυτό ήταν το αποτέλεσμα του «στημένου» πραξικοπήματος. Η αυτοκτονία του Τουρκικού Στρατού και ολόκληρου του κεμαλικού κατεστημένου που στηριζόταν πάνω του.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους ανθρώπους που ενεπλάκησαν στο πραξικόπημα, ή επέδειξαν κάποια «συμπάθεια» ή «αδράνεια» έναντι των πραξικοπηματιών, οι οποίοι θα υποστούν συνέπειες που μπορεί να φθάσουν ακόμη και στη θανατική ποινή, αλλά εν συνόλω για τον Τουρκικό Στρατό, του οποίου η προνομιακή του θέση στο τουρκικό σύστημα εξουσίας και λήψης αποφάσεων από το ξημέρωμα της 15ης προς 16ης Ιουλίου 2016 έχει πάψει πια να υφίσταται.
Επίσης, οι στημένες καταστάσεις ποτέ δεν περιλαμβάνουν τόσο πολύπλοκες και μεγάλης κλίμακας ενέργειες σαν αυτή που είχαμε στο αποτυχημένο πραξικόπημα. Είναι απλές και έχουν κατά κανόνα «συμβολικό» χαρακτήρα. Συστήνουμε λοιπόν στους θιασώτες του «στημένου» πραξικόπηματος, ειδικά σε αυτούς που κατέχουν ευαίσθητες θέσεις εξουσίας, να βελτιώσουν το γνωσιακό τους υπόβαθρο, έτσι ώστε να καταλήγουν σε πιο ρεαλιστικά συμπεράσματα.
Αν δυσκολεύονται να ξεκινήσουν έχουμε να τους προτείνουμε την κλασική ελληνική κωμωδία «Ο Γόης», που έχει μείνει γνωστή κυρίως για την ατάκα «Κατίνα! Σαλαμάκι!» του Κώστα Βουτσά.
Στην αρχή αυτής της ταινίας λοιπόν, ο Κώστας Βουτσάς στήνει ένα ψεύτικο καυγά με τον Χρόνη Εξαρχάκο σε ένα μπαρ για να κερδίσει την καρδιά της Νόρας Βαλσάμη.
Αν θέλουν λοιπόν να ξεκινήσουν τη μελέτη του πως είναι οι στημένες καταστάσεις, τι βαθμό βίας έχουν και όλα τα συναφή, είναι μια πολύ καλή αρχή. Για το επίπεδο που επιδεικνύεται τουλάχιστον, είναι μια χαρά…
Ο ΓΟΗΣ (1968) / WIKIPEDIA
Ο Μπάμπης (Κώστας Βουτσάς) & ο Αρίστος (Χρόνης Εξαρχάκος), είναι δύο φτωχοί κολλητοί φίλοι που γνωρίζουν & ερωτεύονται δύο αδελφές πλούσιας οικογένειας και κατόπιν συμφωνίας ο Μπάμπης λέει πως έχει πλούσιο θείο στην Αμερική.
Στήνουν κομπίνα νοικιάζοντας μεγάλο επιπλωμένο διαμέρισμα & αρχίζουν ψεύτικη αλληλογραφία με την Νέα Υόρκη απ΄όπου ο Τάσος, ένας τρίτος φίλος που δουλεύει στην Ολυμπιακή, ταχυδρομεί τα “γράμματα του θείου” που γράφουν οι ίδιοι.
Όμως, λόγω του χαρακτήρα του, νοιώθει τύψεις γι΄αυτό το ψέμα & διαπιστώνοντας την αγάπη της κοπέλλας του (Νόρα Βαλσάμη) θέλει να αποκαλύψει ποιός είναι ενώ ο Αρίστος δεν συμφωνεί. Τελικά ένας θείος (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) εμφανίζεται ξαφνικά και ο Μπάμπης τρελαίνεται, ενώ οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν τί συμβαίνει.
Τότε ο θείος τους αποκαλύπτει ότι δεν είναι πράγματι θείος του Μπάμπη, αλλά έμαθε την ιστορία από τον Τάσο & θέλει να τον βοηθήσει για να απαλλαχθεί από τις τύψεις που έχει, επειδή παλιότερα αρνήθηκε να βοηθήσει έναν ομώνυμο ανηψιό του όταν αυτός του ζήτησε & ο οποίος τελικά αυτοκτόνησε.
Τότε ο Μπάμπης συνέρχεται, ζητάει ως βοήθεια από τον θείο (ο οποίος συμφωνεί) να τον πάρει μαζί του στην Αμερική, ενώ η αποκάλυψη μένει κρυφή από την οικογένεια των κοριτσιών η οποία δίνει τις ευχές της για τους γάμους τους.

2 σχόλια:

  1. Και, όμως, Παπακώστα, μπορεί, απλά, ο πανούργος Ερντογάν να το περίμενε και να είχε προετοιμαστεί τόσο, ώστε να το ανασχέσει αποτελεσματικά. Οι cool αντιδράσεις του, ιδίως σε σχέση με τις προπέρσινες στο Γκεζίπαρκ, που είχε κυριολεκτικά σκυλιάσει, αυτό μαρτυρούν. Σίγουρα, πάντως, αν, όντως, το πραξικόπημα ήτο αληθές, το κεμαλικό κράτος άργησε πολύ, να μη σου πω καμιά δεκαετία.
    Από την άλλη χαίρομαι για τα ιδεολογικά βραχυκυκλώματα που έχει προκαλέσει το νέο status quo στους εγχώριους μενουμευρωπάκηδες φιλελε χαχόλους: Καταδικάζουν τους φιλοευρωπαιστες φιλοδυτικούς στασιαστές και επιχαίρουν που μια σκοταδιστική θεοκρατία χαλυβδώνεται. Θα μου πεις το ίδιο βραχυκύκλωμα τους προκαλεί ο Αλέξης, που έχει αναδειχθεί στο αγαπημένο παιδί της ΕΕ (και καταδίκασε και το Brexit). Ζούμε μεγάλες στιγμές, στις οποίες καταδεικνύεται η γύμνια, ο επαρχιωτισμός και η ετερόφωτη προσωπικότητά μας, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 200 χρόνια... Κοινώς, ήμαστε για τα πανηγύρια και ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο το ότι ήξερε και έστησε την παγίδα του στους καραβανάδες και λοιπούς συμμάχους τους και άλλο ότι το υποκίνησε ο ίδιος.Το πρώτο δείχνει στρατηγική ενώ το δεύτερο τυχοδιωκτισμό. Ο Ερντογάν ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος.Άσχετα αν θα αντέξει πολύ παραπάνω,που δεν το βλέπω.
      Η πολιτική δεν έχει ιδεολογίες.Αυτά είναι ρομαντισμοί.Η Ελλάδα επίσης δεν έχει ιδεολογία,απλά μαϊμουδίζει.

      Διαγραφή

Λόγοι...

  Αυτή η ημέρα θα αποδειχθεί μια από τις σημαντικότερες από την μεταπολίτευση και μετά. Τη μέρα αυτή ο λαός έδειξε να έχει παλμό. Να έχει δι...