Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Οι εντολές(Κυρ. των Πατέρων της Δ' Οικ.Συνόδου)


Τη σημασία της τήρησης των εντολών επισημαίνει,στη σημερινή ευαγγελική περικοπή,ο Χριστός στους μαθητές Του και σε όλους εμάς.Οι χριστιανοί οφείλουν να είναι ο λύχνος που φωτίζει τον υπόλοιπο κόσμο.Και αυτό,λέει ο ίδιος ο Χριστός,γίνεται μόνο με την τήρηση των εντολών.Όλων των εντολών.Αυτός που θα καταπατήσει έστω και μία από τις μικρότερες εντολές του Θεού αυτός θα αποκληθεί ελάχιστος στη Βασιλεία των Ουρανών.



Αν  οι εντολές αυτές δεν ήταν δυνατόν να τις ακολουθήσουμε,δεν θα μας τις έδινε ο Θεός.Δεν είναι  δύσκολες.Η αγάπη μας προς το Θεό είναι λίγη ως ανύπαρκτη.Γι'αυτό και βρίσκουμε ένα σωρό δικαιολογίες."Αυτή είναι μικρούλα αμαρτία","είναι δύσκολο αυτό και δεν μπορώ να το τηρήσω","ε,άλλοι κάνουν χειρότερα".

Οι εντολές δόθηκαν σαν φάρμακο για τις ψυχές μας,δεν τις τηρούμε ούτε από φόβο ούτε περιμένοντας κάποια ανταμοιβή.Τις κρατάμε από αγάπη για το Θεό και από τη θέλησή μας να σωθούμε.

Και ο Θεός,επειδή θέλει να σωθούμε πιο πολύ απ' ό,τι θέλουμε εμείς οι ίδιοι,αυτό που ζητά είναι την προσπάθειά μας.Να μετέχουμε,έστω λίγο,σε όλες τις αρετές.Να το θέλουμε ,να το προσπαθούμε και τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στον ίδιο το Χριστό.Αυτός θα καλύψει τα κενά και τις αδυναμίες μας.

Ο Χριστός θέλει κοντά Του ανθρώπους ωραίους ,ολοκληρωμένους σαν προσωπικότητες.Ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν πνευματικά αλλά και σωματικά ενάντια σε κάθε κακό,είτε εσωτερικό είτε εξωτερικό.Δεν θέλει μίζερους και κακούς  που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να γκρινιάζουν για το πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος του Χριστού και  να δικαιολογούν και να εξαπλώνουν  την κακία τους.Αν θέλουμε να λεγόμαστε χριστιανοί οφείλουμε να το αποδεικνύουμε κάθε μέρα,κάθε ώρα και κάθε στιγμή της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...