Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Αποκεφαλισμός 12χρονου από τη "μετριοπαθή αντιπολίτευση" της Συρίας-ΗΠΕ και ΕΕ συνεχίζουν να διδάσκουν δημοκρατία

Syrian victim
Ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ Σύριους τρομοκράτες βάναυσα να αποκεφαλίζουν ένα παιδί, έχει προκαλέσει δημόσια κατακραυγή.
Το βίντεο, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, έδειχνε  ένα μέλος της αντιπολιτευτικής μαχητικής ομάδας Νουρεντίν αλ-Zenki, η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, να κόβει το κεφάλι του μικρού αγοριού με ένα μαχαίρι σε δημόσιο δρόμο στην ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση γειτονιά του Χαλεπίου al Mashhad .


Πριν από τη θανάτωση, το αγόρι, το οποίο θα μπορούσε να είναι ηλικίας μόλις 10 ετών, φαίνεται στο πίσω μέρος ενός φορτηγού να χλευάζεται από μαχητές, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι είναι μέλος των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς , της ένοπλης πτέρυγας του παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης Ισλαμική Τζιχάντ , που πολεμά  μαζί με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.
Ωστόσο, η Παλαιστινιακή ομάδα εξέδωσε μια δήλωση,όπου αρνείται ότι το αγόρι ήταν μέλος, αλλά μάλλον ταυτοποιώντας το ως 12χρονο Παλαιστίνιο πρόσφυγα.
Οι κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν τον αποκεφαλισμό, λέγοντας ότι αμαύρωσαν την εικόνα της αντιπολίτευσης της Συρίας.
"Πώς θα μπορούσαν να σφάζουν ένα παιδί έτσι;" είπε ο 25χρονος Bassel Zein, ένας κουρέας στην ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση γειτονιά al-Kalasseh του Χαλεπίου, προσθέτοντας, «Έπρεπε να δικαστεί με δίκαιο τρόπο» και ίσως  να ανταλλάσσονταν σε μια ανταλλαγή κρατουμένων "αντί αυτής της αποτρόπαιης πράξης. "
Ένας Ιμάμης του τζαμιού στο Χαλέπι,ο Ιμάμης Μοχάμεντ Μπαντάουι, περιγράφει επίσης την εκτέλεση, η οποία απαγορεύεται στην ιερή πίστη του Ισλάμ, ως "έργο των εγκληματιών".
Η μαχητική ομάδα Νουρεντίν αλ-Ζένκι , η οποία έχει τη βάση της κυρίως  στην επαρχία Χαλέπι της Συρίας, έχει λάβει στρατιωτική υποστήριξη που διοχετεύεται από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευασμένων στις ΗΠΑ αντιαρματικών πυραύλων.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι η μαχητική ομάδα ήταν μεταξύ αρκετών ομάδων της αντιπολίτευσης που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου και άλλες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.
Η Συρία έχει καταληφθεί από υπό ξένη αιγίδα ένοπλες ομάδες από το Μάρτιο του 2011.
Οι τρομοκράτες του Daesh έχουν διενέργήσει φρικιαστικές πράξεις βίας, όπως δημόσιους αποκεφαλισμούς και σταυρώσεις, ενάντια σε όλες τις κοινότητες, όπως Σιίτες, Σουνίτες, Κούρδοι και  Χριστιανοί σε περιοχές που έχουν καταλάβει στην αραβική χώρα.
Τα στοιχεία takfiri έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες τους τελευταίους μήνες, καθώς ο συριακός στρατός κατάφερε να απελευθερώσει μια σειρά τομέων από τον έλεγχο των εξτρεμιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...