Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Τα θύματα βιασμού στην Τουρκία εξαναγκάζονται σε γάμο με τους βιαστές τους

Τουρκάλες εμφανίσετε φωτογραφίες του δολοφονημένου φοιτητή, Özgecan Ασλάν, ο οποίος σκοτώθηκε ενώ αντιστέκονται μια απόπειρα βιασμού, και άλλων θυμάτων της βίας κατά των γυναικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Άγκυρα στις 12 Ιουνίου, 2015. Τρεις άνδρες πήγαν σε δίκη στην Τουρκία για τη δολοφονία και απόπειρα βιασμό του 20-year-old φοιτήτριας, σε μια υπόθεση που προκάλεσε ένα ξέσπασμα θυμού πάνω από το επίπεδο της βίας κατά των γυναικών στη χώρα.

presstv.com

Χιλιάδες Τούρκοι βιαστές έχουν αποφύγει τη φυλακή με το να παντρεύονται τα θύματά  τους, λέει το Ανώτατο Εφετείο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο Εφέσεων  της Τουρκίας επικεφαλής Μουσταφά Ντεμιρντάγκ, περίπου 3.000 από αυτούς τους γάμους μέχρι στιγμής έχουν καταχωρηθεί επίσημα από το τμήμα του που είναι επιφορτισμένο με την αντιμετώπιση σεξουαλικών εγκλημάτων στη χώρα.



Ο Ντεμιρντάγκ έκανε την ανακοίνωση κατά την συνεδρίαση μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής με στόχο τη διερεύνηση και την πρόληψη των σεξουαλικών εγκλημάτων,ανέφερε  η "Ανεξάρτητη" τη Δευτέρα. Τόνισε ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα θύματα ήταν περίπου στην ηλικία των πέντε ετών.

Σε μία περίπτωση, ένα νεαρό κορίτσι απήχθη και βιάστηκε από τρεις άνδρες, αλλά αφού αναγκάστηκε να παντρευτεί με έναν από τους δράστες, οι τρεις βιαστές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με βάση την τουρκική νομοθεσία, αν δεν αποφευχθεί με το γάμο, τα εν λόγω αδικήματα μπορούν να τιμωρηθούν με έως και πάνω από 16 χρόνια στη φυλακή.


"Αυτό το είδος του γάμου δεν είναι αποδεκτό", δήλωσε ο Ντεμιρντάγκ, προσθέτοντας, "Είναι σκληρό να αναγκάζουν κάποια να παντρευτεί ένα πρόσωπο που δεν θέλει [να παντρευτεί] και να την αναγκάσουν να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της μαζί του."
Η Τουρκία έχει από καιρό ασχοληθεί με το θέμα της βίας κατά των γυναικών. Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, πάνω από 300 γυναίκες σκοτώθηκαν το περασμένο έτος στη χώρα, συνήθως από τους συζύγους ή τα μέλη της οικογένειας.

Το 2011, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία τεκμηριώνεται "η βάναυση και μακροχρόνια βία" στην Τουρκία κατά "των γυναικών και των κοριτσιών που σε ορισμένες περιπτώσεις διήρκεσε για δεκαετίες,και που επηρεάζει πολλές γενιές γυναικών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...