Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Η Χεζμπολάχ καταφέρνει νέα χτυπήματα στο ΙΚ

Μια εικόνα φυλλάδιο που απελευθερώνεται από το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ στην 16η Μάη του 2015 δείχνει ένα μαχητή της Χεζμπολάχ εκτόξευση προς μαχητική θέσεις στη συριακή πλευρά των συνόρων περιοχή Qalamoun.  © AFP
presstv.com

Μαχητές από το λιβανικό κίνημα αντίστασης της Χεζμπολάχ σφυροκόπησαν τις θέσεις της ομάδας takfiri Daesh  στο βορειοανατολικό Λίβανο, καθώς μάχονται υποστηριζόμενους από  ξένες δυνάμεις  μαχητές που λειτουργούν σε περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα  Συρίας-Λιβάνου.

Το Γενικό Επιτελείο  της Χεζμπολάχ ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι δυνάμεις της κατέστρεψαν κρυψώνες του Daesh  στις παρυφές της κυρίως χριστιανικής πόλης  al-Qaa, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα (μίλια) από τα σύνορα της Συρίας, την Πέμπτη, χρησιμοποιώντας βαριά πολυβόλα, πυροβολικό και εκτοξευτήρες ρουκετών.




Η δήλωση πρόσθεσε ότι πολλοί μαχητές του  Daesh σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις, χωρίς να παρέχει έναν ακριβή αριθμό.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας περιβόητος διοικητής του  Daesh, γνωστός με το nom de guerre Αμπού Khattab, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της Χεζμπολάχ κοντά στην al-Qaa.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τo λιβανικό τηλεοπτικό δίκτυο al-Manar, μαχητές της Χεζμπολάχ στόχευσαν τον Αμπού Χαττάμπ και τη συνοδεία του με ένα κατευθυνόμενο βλήμα ενώ ταξίδευαν κατά μήκος ενός δρόμου στην περιοχή Zuwaitinah της Ras Μπάαλμπεκ.



Ο Αμπού Khattab φέρεται να ήταν ο αρχηγός επιχειρήσεων του Daesh στην περιοχή.

Ο  Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ  Seyyed Χασάν Νασράλα ορκίστηκε την 1η Ιουλίου ότι οι μαχητές της αντίστασης δεν θα φεισθεί προσπαθειών για τη διασφάλιση της ασφάλειας στην ανήσυχη Κοιλάδα Μπεκάα , όπου βρίσκεται η Qaa.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 20 άλλοι τραυματίστηκαν σε μία σειρά εκρήξεων στη Qaa στις 27 Ιουνίου.H Χεζμπολάχ κατήγγειλε τις εκρήξεις, λέγοντας ότι ορισμένες χώρες και οργανισμοί στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο προσφέρουν μυστική και φανερή υποστήριξη στους takfiri τρομοκράτες.

Ο Λίβανος αντιμετωπίζει  την διείσδυση takfiri τρομοκρατών από τη γειτονική Συρία από τότε που οι υπό  ξένη αιγίδα μαχητές ξεκίνησαν την εκστρατεία τρόμου στην αραβική χώρα το Μάρτιο του 2011. Πολλοί Λιβανέζοι άμαχοι και δυνάμεις ασφαλείας έχουν γίνει στόχοι των βομβιστικών επιθέσεων των μαχητών  στη χώρα από τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...