Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Συνεχίζεται η αναταραχή στην Αρμενία για 14η ημέρα

Οι διαδηλωτές μπλοκάρουν ένα δρόμο που οδηγεί σε ένα αστυνομικό τμήμα κατασχέθηκαν από ενόπλους στο Ερεβάν στις αρχές στις 31 Ιουλίου, 2016. (Φωτογραφία από AFP)
Η αντιπαράθεση μεταξύ ενόπλων και της αστυνομίας στην Αρμενία συνεχίζεται για 14η ημέρα , καθώς χιλιάδες αντικυβερνητικών διαδηλωτών κατέβηκαν στους δρόμους και πάλι για την υποστήριξη των ενόπλων.
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στην πρωτεύουσα, Ερεβάν, το Σάββατο το βράδυ για την υποστήριξη των ενόπλων οι οποίοι κατέχουν  το κτίριο  Υπηρεσιών της Φρουράς του Συντάγματος των Αρμενίων στο Ερεβάν από τις 17 Ιουλίου.


Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές απαίτησαν επίσης την παραίτηση του προέδρου Σερζ Σαρκισιάν.
Παρόμοιες διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών έγινε βίαιες μετά την επιχείρηση των ΜΑΤ να διαλύσουν τους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας ρόπαλα, χειροβομβίδες αναισθητοποίησης και βόμβες καπνού.
Οι ένοπλοι απαιτούν την απελευθέρωση του Zhirair Sefilyan, ένα φυλακισμένου γεννημένου στο  Λίβανο  Αρμένιου στρατιωτικού διοικητή και κύρια προσωπικότητα  της αντιπολίτευσης.
Ένας ένοπλος μιλάει στον Τύπο καθώς συνάδελφός του ένοπλος υποστηρικτής της αντιπολίτευσηςαπελευθερώνει τους τελευταίους τέσσερις αστυνομικούς που κρατούνταν σε ομηρία, στο Ερεβάν, Αρμενία, 23 Ιουλίου, 2016. (Φωτογραφία από AFP)
Η χώρα βρίσκεται σε αναταραχή, δεδομένου ότι η ομάδα των ενόπλων υπέρ της αντιπολίτευσης εισέβαλαν στο κτίριο και πήραν ομήρους, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού υψηλόβαθμων αξιωματικών.
Αξιωματούχοι λένε ότι όλοι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί, αλλά οι ένοπλοι εξακολουθούν να κατέχουν το κτίριο της αστυνομίας.
"Δύο γιατροί, οι οποίοι ήταν οι υπόλοιποι όμηροι, ελευθερώθηκαν από το καταληφθέν κτίριο χθες το βράδυ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Anahit Haytayan την Κυριακή.
Ωστόσο, εκρήξεις ακούστηκαν από το εσωτερικό του συμπλέγματος.
Οι Αρχές το Σάββατο είχαν προειδοποιήσει ότι είχαν το δικαίωμα να κάνουν χρήση βίας εναντίον της ομάδας, η οποία αυτοαποκαλείται Sasna Tsrer, αλλά δεν έχουν ακόμη εισβάλει στο κτίριο.
Οι ένοπλοι λέγεται ότι έχουν κατασχέσει μια κρύπτη όπλων και ότι σκότωσαν έναν αστυνομικό κατά την επιδρομή στο κτίριο. Ένας από τους ενόπλους,ο Varuzhan Αβετισιάν, την Κυριακή αρνήθηκε τη δολοφονία του αξιωματικού, όμως.
Οι ένοπλοι λένε ότι ο αξιωματικός που σκοτώθηκε μπορούσε να είχε πυροβοληθεί από ελεύθερους σκοπευτές της αστυνομίας κατά λάθος.
Αρνήθηκαν επίσης ότι κρατούν ομήρους ιατρικό προσωπικό και είπαν ότι βρίσκονταν στο κτίριο για τη θεραπεία των τραυματιών με δική τους βούληση.
Εν τω μεταξύ, ο συντονισμός του Συμβουλίου για την οργάνωση συλλαλητηρίων για την υποστήριξη των ενόπλων έπαυσε τις δραστηριότητές του.
Τα περισσότερα από τα μέλη του συμβουλίου είτε συνελήφθησαν είτε  κρατούνται "και επίσης δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν για μερικούς άλλους λόγους," έγραψε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Albert Bagdasaryan στη σελίδα του στο Facebook.
Ζήτησε από ανθρώπους που χαίρουν της  εμπιστοσύνης του λαού "να αναλάβουν την ευθύνη να οδηγήσουν το κίνημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...